Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Blijeda igra, vrijedan bod: Fudbaleri Slobode remizirali u Konjicu protiv Igmana

Preuzmite sliku

U okviru 26. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode gostovali su kod ekipe Igmana u Konjicu gdje su odigrali neriješeno, rezultat je glasio 1:1.

Prvo poluvrijeme protkelo je u potpunoj dominaciji domaćih fudbalera. Šanse su nizale za tim Husrefa Musemića ali u nekoliko navrata prečka, stativa i intervencije golmana sačuvali su mrežu Slobode netaknutom sve do 31. minute kada Ramić nakon jedne akcije savršeno preciznim udarcem sa oko 16 metara postiže pogodak za prednost Igmana od 1:0.

Sloboda se tek nakon primljenog gola oslobodila pritiska domaćih igrača pa su u nastavku kreirali nekoliko solidnih akcija. Međutim bez veće opasnsoti po gol domaćih.

Vezano | Pranjić: Ovo nije način na koji želim igrati, osjeti se strah u igračima 

Pred sami kraj prvog poluvremena fudbaleri Slobode uspjeli su da poravnaju rezultat. Loptu iz kornera ubacio je Said Husejnović, a Alen Kurtalić šutira glavom i pogađa mrežu Igmana za 1:1.

U drugom poluvremenu gledali smo dosta bolje izdanje Slobode. Međutim oba tima su igrala sa manje rizka jer je ulog u ovoj utakmici bio veliki obzirom da se i Igman i Sloboda bore za opstanak u društvu najboljih.

Trener Igmana Husref Musemić je izmjenama pokušao da pojača napad kako bi došao do pobjede ali fudbaleri Slobode su uspjeli da osujete sve opasne akcije protivnika.

Na kraju su fudbaleri Slobode osvojili vrijedan bod na gostovanju kod dirketnog konkurenta za ispadanje iz lige. Međutim, Crveno –  crni još uvijek nemaju niti jednu gostujuću pobjedu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje