Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Porazom Sarajeva od Slavije kompeltirano sedmo kolo Premijer lige BiH

Preuzmite sliku

Današnjim susretom između Slavije i FK Sarajevo kompletirano je sedmo kolo nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Slavije su u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preko Spalevića uspjeli da dođu do prednosti od 1:0, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat susreta.

Strijelac jedinog pogotka Spalević je u 55. minuti utakmice zbog drugog žutog kartona morao napustiti teren u Lukavici.

Iako su punih 35 minuta na terenu imali igrača više, fudbaleri Sarajeva nisu uspjeli doći do izjednačanja. Slavija se ovom pobjedom probila na visoko četvrto mjesto na tabeli dok je Sarajevo tek na sedmom mjestu sa svega 10 osvojenih bodova.

Podsjećamo, jučer je odigrano sedam susreta Premijer lige BiH. Fudbaleri Slobode ostali su neporažni na Grbavici i osvojili vrijedan bod pred domaći susret protiv Veleža koji na svom terenu nije uspio savladati Mladost DK, bilo je 0:0.

Čelik iz Zenice je slavio važnu pobjedu nad ekipom Šrikog Brijega dok je Olimpic pobjedom u Vitezu osvojio bodove za bijeg iz opasne zone.

Lider na tabeli Zrinjski je nastavio nizati dobre rezultate pa je tako minimalnom pobjedom (1:0) protiv Rudara u Prijedoru ostao jedina neporažena ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Borac iz Banjaluke je pred svojim navijačima slavio pobjedu protiv Travnika (2:1), a prednost domaćeg terena iskoristio je i Radnik iz Bijeljine koji je sa minimalnih 1:0 savladao Drinu iz Zvornika.

Tabela nakon sedam odigranih kola izgleda ovako: (Tuzlanski.ba)

  • tabela
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje