Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poraz Slobode u Gračanici: Bratstvo – Sloboda 1:0 (FOTO/VIDEO)

sloboda-gracanica
Preuzmite sliku

U okviru drugog kola prve lige Federacije BiH, F.K. Sloboda Tuzla igrala je kantonalni derbi sa Bratstvom iz Gračanice.

\"sloboda-gracanica\"Nakon visoke pobjede (4-1) u prvom kolu protiv ekipe Goražda na Tušnju, skoro svi su počeli pričati o ekspresnom i brzom povratku Slobode u društvo najboljih. Možda i s razlogom jer je Sloboda u ovaj susret ušla lišena usluga nekoliko prvotimaca koji nisu mogli nastupiti zbog administrativnih „problema\”. Uprkos tome fudbaleri Slobode su odigrali jednu solidnu i možemo reći kvalitetnu utakmicu i na kraju slavili ubjedljivo rezultatom 4-1.

Navijače je obradovala informacija da će u drugom kolu trener crveno crnih Abdulah Ibraković moći računati prije svih na Mirzu Mešića i Phila Jacksona.

Veliki broj navijača i simpatizera Slobode danas je bio u Gračanici, očekivala se pobjeda Slobode i nova tri boda.

Na samom početku utakmice fudbaleri Bratstva su \”dali do znanja\” igračima Slobode da u Gračanici neće moći lako osvojiti bodove.

Nakon izjednačene igre na odmor se odlazi sa rezultatoom 0:0. U nastavku utakmice domaći su poveli u 53. minuti, strijelac gola za Bratstvo bio je nekadašnji fudbaler Slobode Aleksandar Pantić.

\"sloboda-graacanica\"

U nastavku utakmice trener Ibraković pokušava izmjenama napraviti prevagu u igri kako bi Sloboda što prije došla do izjednačenja. Nakon izmjena Sloboda uspijeva zaigrati mnogo bolje i angažovanije što je rezultiralo izjednačujućim golom koji je glavni sudija na utakmici Emir Spahalić iz Mostara poništio zbog navodnog prekršaja. Ova sudijska odluka je razbjesnila navijače Slobode od kojih jedan utrčava u teren pokušavajući se lično obračunati sa glavnim sudijom, namjeru navijača pravovremeno su spriječili redari i policajci. Ovaj nemili događaj izazvao je prekid utakmice u trajanju od 10-tak minuta, nakon što su se strasti na tribinama i terenu smirile utakmica se nastavila.

Sloboda je utakmicu privela kraju sa 10 igrača. Iz igre je isključen Aldin Šišić, a zbog prigovora klupu Slobode je morao napustiti i šef struke Abdulah Ibraković.

Vidno nezadovoljni suđenjem Fukare su do samog kraja bodrile svoju ekipu nadajući se izjednačenju. Sloboda do kraja utakmice uspijeva stvoriti nekoliko prilika pred golom Bratstva ali ostaje bez promjene rezultata.

{igallery id=\”1739\” cid=\”81\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”25\”}

Utakmicu između Bratsva i Slobode na stadionu Luke u Gračanici posmatralao je preko 2500 ljudi.

Za Slobodu su od prve minute nastupili: (12 Divković, 6 Omić, 8 Jahić, 9 Mešić, 10 Šišić, 11 Muminhodžić, 15 Musić, 16 Memišević, 18 Cerić, 19 Pejić, 25 Nezić) na klupi su ostali (1 Ribić, 5 Salihović, 13 Hasanović, 14 Jackson, 17 Mahmutović, 77 Pršeš, 88 Jusufović).

Naredno kolo Sloboda na Tušnju dočekuje Visočku Bosnu koja je u ovom kolu na svom terenu savladala Radnički rezultatom 2-1.

Grubost domaćih igrača, prisustvo načelnika Općine Gračanica Nusreta Helića na klupi Bratstva, konflikti, sukobi na terenu i van njega su stvari na koje se očigledno igrači i rukovodstvo tuzlanskog kluba moraju navići ukoliko žele bodove sa gostovanja, jer po svemu sudeći što je niži rang takmičenja bodove sa gostovanja je teže osvajati, a zbog čega, to već odavno svi znamo.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: