Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogba još jednom pokazao koliko ne podnosi Mourinha

Preuzmite sliku

David de Gea pobijedio je Tottenham u Londonu 1:0 sa svojih 11 odbrana. Manchester Unitedu se pišu tri boda golom Marcusa Rashforda, no do šeste uzastopne pobjede Ole Gunnar Solskjaer stigao je zahvaljujući čarolijama španskog golmana.

U toj utakmici ponovno je na visokom nivou bio i Paul Pogba. Francuski veznjak asistirao je za pobjednički gol te imao još nekoliko šansi koje je dobro odbranio Hugo Lloris.

Uživa u nogometu, a voli i podbosti bivšeg menadžera Josea Mourinha s kojim se loše slagao.

“Sa sistemom igre, s taktikom koju smo primjenjivali prije dolaska novog trenera, bilo je jako teško napraviti ozbiljan rezultat. Ja nisam dobar odbrambeni igrač i to je Solskjaer prepoznao. Mislim da je moja današnja pozicija bila ona na kojoj se najbolje osjećam. Trener mi je rekao da idem u šesnaesterac i dajem golove. Sad uživam igrajući nogomet”, objasnio je Francuz.

Potom je otkrio kako su se Crveni vragovi pripremali za Tottenham, prenosi Index.hr.

“Znali smo da je teško igrati s Tottenhamom i da su kontre jedini način da pobijedimo. Zato smo spremali akcije kao kod gola. To smo radili cijelu sedmicu. Marcus je sjajno istrčao kontru, a ja sam se potrudio da mu pošaljem dobru loptu. Volim kad igramo zajedno.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,