Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podrška za Lokomotivu iz Mirčine: Navijači predstavili zastavu dugu 33 metra (FOTO)

Preuzmite sliku

Po izuzetno teškom i kišovitom vremenu jučer  je odigrana utakmica između favorizovane Lokomotive iz Miričine i Rudara iz Bukinja.

FK Lokomotiva je klub koji je u prethodnih nekoliko godina doživio pravi preporod. Naime nakon dolaska generalnog sponzora koji je svojim trudom i finansijskim ulaganjem Lokomotivu doveo u 1. Kantonalnu ligu TK ove godine ambicije kluba su ulazak u 2. Federalnu ligu.

Za samo godinu dana popularni “Lugovi” su dobili novi izgled, tribine i potpuno novi travnjak koji zadovoljava sve propisane standarde.

Da bi pokazali podršku prema klubu, Lokosi su danas predstavili i svoju novu zastavu koja je duga 33 metra i široka 7 metara. Cijela zastava je u bojama FK Lokomotive sa velikim natpisom i grbom kako kluba tako i generalnog sponzora Euro-Prosta.

Uprkos kišnom vremenu utakmicu je pratilo preko 300 posjetilaca. Vrijedi istaći i to da Lokomotivu na gostujućim utakmicama prati preko 200 navijača, a prosjek posjećenosti na domaćim utakmicama je preko 500 ljudi što je izuzetno veliki broj za jedan nižerazredni klub. (Tuzlanski.ba)

  • zastava-lokomotiva34
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,