Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Plata Vahida Halilhodžića nedostižna za Nogometni savez BiH

Preuzmite sliku

Vahid Halilhodžić (69) napravio je još jedan veliki podvig i po četvrti put odveo jednu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo.

Sa Marokom će igrati Svjetsko prvenstvo u Kataru ove godine.

Dovoljno, da svi u Bosni i Hercegovini još jednom damo sebi pravo mašti i zamislimo Vahida Halilhodžića na mjestu selektora Zmajeva.

Ipak, čini se kako je plata koju Vaha prima glavna nepremostiva prepreka.

Halilhodžić mjesečno od Nogometni savez Maroka inkasira gotovo 160.000 KM, što je pet do šest puta više nego plata koju ima selektor Bosne i Hercegovine.

Podsjećanja radi, Safet Sušić se sa BiH plasirao na Svjetsko prvenstvo sa platom od 10.000 KM, koja je u nakon Brazila porasla na veću, ali čini se i bila glavni razlog da mu iz NS BiH uruče otkaz prvom prilikom.

No kada se uzme u obzir da je Maroko sa Vahom zaradio 12 miliona dolara samo od plasmana na Svjetsko prvenstvo, računica govori kako se ta investicija isplati.

Na kraju krajeva, izbor takvog jednog selektora uvećao bi i druge kanale prihoda za NS BiH, a za angažman Vahe vrijedilo bi se i odreći troškova luksuza koje uživaju mnogobrojni ljudi iz NS BiH.

Halilhodžić svoje odbijanje da vodi BiH pravda političkom situacijom u BiH, no sve dok ima podršku naroda, sa uspjehom u reprezentaciji mogao bi promijeniti i cjelokupnu sliku bh. društva.

Naravno, Vahinom preuzimanju BiH na ruku ne ide i to kako su se bh. javnost i navijači u konačnici ponijeli prema legendama Sušiću, Baždareviću, Bajeviću

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,