Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je tajna odlične forme Sulejmana Krpića u dresu Željezničara (VIDEO)

Preuzmite sliku

Početkom nove sezone BHT Premijer lige BiH Sulejman Krpić potpisao je dvogodišnji ugovor s Fudbalskim klubom Željezničar.

Dvadesetsedmogodišnji napadač je u našoj zemlji igrao za Orašje, Slobodu i Sarajevo, a u inozemstvu je nastupao za švedski AIK, srbijanski Metalac, hrvatski Dinamo, austrijski LASK, dok je posljednji angažman imao u iranskom Tractoru.

U Željezničaru igra sjajno, a u ovoj sezoni postigao je ukupno osam golova za svoj tim i nalazi se u zaista odličnoj formi.

– Forma je na zavidnom nivou, ali siguran sam da uvijek ima prostora za napredovanje. Prije dolaska na Grbavicu, dok još nisam ni znao kakva će biti sudbina, u Tuzli sam radio vrijedno na svojoj kondicionoj pripremi. Po nekoliko puta dnevno u fitness centru ‘Body control’, na stadionu ‘Tušanj’ i na Slanoj Banji, trudio sam se na viši nivo podići svaki segment. Zahvalan sam Dr. Jasminu Zahiroviću i instruktorima centra što su bili uz mene tokom cijelog perioda individalnih priprema, za Tuzlanski.ba istakao je ljubimac navijača Željezničara.

Sulejman Krpić trenutno dijeli drugo mjesto sa nekadašnjim saigračem Mersudinom Ahmetovićem na ljestvici najboljih strijelaca BHT Premijer lige sa pet postignutih pogodaka, dok je pogađao mrežu protivnika i tri puta u evropskim utakmicama.

– Trenutna forma Sulejmana Krpića nije slučajnost, uradili smo dobru dijagnostiku, postavili jasne ciljeve i krenuli sa adekvatnim trenažnim sadržajima ka ostvarivanju istih. Sulejman je jedan od rijetkih sportista koji je počeo sa radom na kondicijskoj pripremi 30 dana prije početka pripremnog perioda iako tada nije znao ni klub za koji će nastupati, znao je da njegove sposobnosti treba da budu na najvišem nivou. U video prilogu možete vidjeti jedan dio vježbi koje smo radili a posebnu pažnju smo obratili na specifičnu kondicijsku pripremu koja se odnosi na skok igru i udarce lopte glavom što je i najjače oružije našeg klijenta. Naravno sa uvijek može, bolje i više, napredak Sulejmana je neupitan, naša saradnja je nastavljena i danas, rado pričamo o izboru vježbi koje bi trebao koristiti u prevenciji kompletnog lokomotornog aparata, kako bi poboljšao motoričke sposobnosti i zadržao formu do kraja sezone, istakao je Dr. Sc. Jasmin Zahirović, koji je sa Krpićem obavio proces individualne trenažne pripreme.

U video prilogu možete pogledati dijelove individualnog trenažnog procesa, kao i dio golova koje je za svoj tim postizao odlični Krpić.

Ekipi 1921.ba zahvaljujemo se na ustupljenom video materijalu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje