Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osvojio je Svjetsko prvenstvo, a sad su ga pretukli navijači…

Preuzmite sliku

Kevin Gorsskreutz danas igra za trećeligaša Uerdingen, a uz to treninra i niželigaški klub na čijoj utakmici se baš i nije proveo. Njega su navijači gostujuće momčad pretukli nakon jednog crvenog kartona…

Sjećate li se Kevina Grosskreutza (30)? Eh, to je bio jako zahvalan igrač, fantastičan na poziciji zadnjeg veznog i čovjek kojeg je Jurgen Klopp obožavao zbog njegovog njemačkog mentaliteta i nevjerovatne borbenosti. Prije šest godina igrao je finale Lige prvaka sa svojom Borussijom Dortmund, a godinu dana kasnije osvojio je Svjetsko prvenstvo s Njemačkom.

  • E taj isti igrač danas igra za trećeligaša Uerdingena, a uz to je i pomoćni trener Kemminghausena koji nastupa u regionalnoj ligi, na čijoj utakmici se baš i nije dobro proveo. Naime, njega su pretukli navijači navijači Barmbauera nakon što je igrač njihovog kluba dobio crveni karton.

    Još nije jasno zašto, ali desetak navijača uletjelo je u teren, prvo su srušili Grosskreutza, a onda ga nastavili tući dok je ležao na tlu. Na svu sreću, policija je bila blizu i odmah je spriječila daljnje posljedice, pišu njemački mediji.

    Nije poznato zašto su ga napali, ali ovaj divljački čin je za svaku osudu. Nekada je osvajao trofeje s Borussijom, a danas bježi od navijača na niželigaškim terenima. Eto takav je život, surov i bezobrazan.

    Njegov strmoglavi pad dogodio se odlaskom Jurgena Kloppa, a onda je pokušao spasiti karijeru i otišao je u Galatasaray, no ni tamo se nije baš usrećio. Nakon svega godinu dana otišao je u Stuttgart, i pogađate, ni tamo se nije proslavio. Štaviše, otišao je također zbog incidenta. Bio je uvijek poznat po prgavom ponašanju i temperamentu, a to se moglo vidjeti po njegovim reakcijama na terenu.

  • Iz Stuttgarta je otišao samo par dana nakon što se potukao s jednim navijačem u centru grada zbog čega je na kraju završio i u bolnici. I sam je rekao da je to kraj nogometa za njega, no želja je bila prejaka. Otišao je 2017. godine u Darmstadt, a onda i u trećeligaša Uerdingen gdje i danas igra, a uz to se bavi i trenerskim poslom.

  • On je igrač (30) koji bi u ovim godinama trebao biti na vrhuncu, a on umjesto toga vodi bitke s navijačima po niželigaškim ligama. Nekada je osvajao njemačko prvenstvo i Kup, igrao finale Lige prvaka, osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine s Njemačkom, a danas se bori da izvuče živu glavu. Tužna priča, ali nimalo neobična u životu sportaša…(24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje