Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Općina Tuzla: Prijem za članove KBS “Tuzla Sinbra”

imamovic-sinbra
Preuzmite sliku

Jučer je u zgradi Općine Tuzla upriličen je prijem za članove KBS “Tuzla Sinbra” Tuzla, koji su na XXI Mediteranskom šampionatu za seniore u karateu, održanom od 05. do 07.10.2012 godine, osvojili zlatne, srebrne i bronzane medalje.

imamovic-sinbra

Načelnik Imamović poželio je dobrodošlicu i uputio iskrene čestitke najboljim takmičarima i selektorima, Uni Selman Žilić i Fikretu Selman, na odličnim rezultatima, kao i na uspješnoj organizaciji ovog značajnog sportskog takmičenja visokog nivoa. Načelnik Imamović naglasio je da su dobitnici medalja ne samo vrhunski sportisti već i jako dobri učenici i studenti.

Na šampionatu je učestvovalo 10 nacionalnih selekcija: Hrvatska, Kipar, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Turska, Makedonija, Italija, Francuska i Bosna i Hercegovina.U izuzetno visokoj konkurenciji, članovi KBS “Tuzla Sinbra” postigli su slijedeće rezultate:

– Mirsada Suljkanović – 1. mjesto seniorke -61 kg

– Kata tim seniorke 3. mjesto (Darja Mehić, Mirela Salihbegović, Lejla Berber)

– Kata tim seniori 3. mjesto (Denis Bečirović, Ado Novalić, Rusmir Hadžiselimović)

– Sinanović Nermin, član ekipe koja je osvojila 3. mjesto

Selektor Fikret Selman zahvalio je načelniku Jasminu Imamoviću i Općini Tuzla na podršci u organizaciji XXI Mediteranskog šampionata za senior u karate, te istakao da je šampionat, s obzirom na veliki broj gostiju, bio i izuzetna prilika za promociju Tuzle i njenih turističkih potencijala.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: