Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi bolan poraz Slobode: Velež sa Tušnja u Mostar nosi puni plijen

Preuzmite sliku

Danas su se u okviru 25. kola na Tušnju sastale ekipe Slobode i mostarskog Veleža.

Mostarci su iz prve prave šanse na utakmici došli do vodstva. U 29. minuti meča 19-godišnji Arman Džanković izbacuje iskusnog Emira Jusića te odličnim potezom, okreće se i matira Bukvića za prednost gostiju od 1:0.

Da su gosti došli po puni plijen na Tušanj pokazuje i nastavak meča kada već samo 3. minute nakon postignutog gola, Rođeni umalo postižu i drugi gol. Međutim Jusić međutim dobro reaguje i izbacuje loptu u posljednji čas.

Nastavak donosi nešto ofanzivniju igru Slobode. Domaći su imali nekoliko pokušaja, ali siromašno je to bilo od strane Tuzlaka koji su poprilično bezopasni.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 74. minuti kada Velež stiže do drugog gola. Anđušić dobro proigrava Mehmeda Ćosića, a ovaj zabija za 2:0.

Bolan poraz na domaćem terenu ublažio je Emir Jusić u posljednjim trenucima meča, te rezultat na Tušnju glasi 1:2.

Nakon ovog meča Sloboda se trenutno sa 25 osvojenih bodova nalazi na 8. mjestu, a Velež trenutno zauzima 7. poziciju te nakon 25. odigranih utakmica ima 30 osvojenih bodova.

U idućem, 26. kolu Tuzlaci će gostovati u Posušju, dok će Mostarci na domaćem terenu igrati vezanu gostujuću utakmicu i to protiv Radnika u Bijeljini.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje