Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

NK Rudar Bukinje – Šićki Brod proslavlja ulazak u 2. ligu Federacije – grupa Sjever

rudar-bukinje
Preuzmite sliku

Fudbaleri Rudara iz Bukinja od naredne sezone igrat će u 2. ligi Federacije – grupa Sjever. Tim iz Bukinja je tokom čitave sezone bio lider na tabeli 1. lige Tuzlanskog kantona i tako će sasvim zasluženo u narednoj sezoni zaigrati u rangu više.

rudar-bukinjeU nedjelju 16.06.2013. godine sa početkom u 18 sati, Rudar će odigrati posljednju utakmicu sezone protiv Gornjeg Rahića. Upravo ova utakmica bit će proslava plasmana u viši rang takmičenja.

– Nije nam bilo lako, sa mnogo problema susretali smo se tokom čitave sezone ali smo na kraju ipak pokazali da smo najkvalitetnija ekipa u ligi i mislim da smo i više nego zasluženo izborili plasman u 2. ligu Federacije gdje nas čekaju novi izazovi. Ovo nije samo uspjeh sa mjesnu zajednicu Šićki Brod nego i za samu Opštinu Tuzla, ne treba zaboraviti da smo i mi u sastavu Opštine pa će Tuzla tako u narednoj sezoni imati još jednu ekipu u višem rangu a mi u klubu smo izuzetno ponosni na tu činjenicu, – govori predsjednik kluba, Mirel Mišanović.

Mišanović je pozvao i sve zaljubljenike u fudbal da u nedjelju dođu na stadion u Bukinje kako bi pozdravili fudbalere Rudara i na taj način im čestitali na ulasku u viši rang takmičenja.

– Svako ko želi da dođe, dobrodošao je, bit će to pravi praznik, proslava našeg ulaska u viši rang takmičenja. Volio bih da tribine stadiona u Bukinju budu pune jer je to najljepši način da čestitamo našim fudbalerima na ovom velikom uspjehu. Poslije utakmice nas očekuje veliko slavlje, a ja vjerujem da će naši fudbaleri sve to upotpuniti pobjedom na terenu.

Sportski direktor Rudara, prof. Hajrudin Ćilimković također nije krio zadovoljstvo zbog velikog uspjeha.

– Ovo je uspjeh svih nas, mnogo smo radili i trudili se da dođemo do ovoga i hvala Bogu uspjeli smo. Mnogi su bili protiv nas, mi smo u svakoj utakmici bili korektni, posebno smo bili dobri domaćini, a mi nismo takav tretman imali na gostovanjima. Često smo bili pokradeni, tu mislim prije svega na neke sudijske odluke ali i pored svega smo uspjeli. Sada idemo dalje, imamo velike planove, uskoro je i obilježavanje 60 godina postojanja kluba i naš cilj je da dostojno obilježimo i taj jubilej.

Ćilimković ističe da Rudar u narednoj sezoni ima mnogo ambicija, kako što se tiče jačanja igračkog kadra, tako i poslova na infrastrukturi.

– Mi smo već izračunali da će nam za takmičenje u narednoj sezoni biti potrebno oko 120.000. KM. Tražimo sponzore, imamo već neka obećanja i na dobrom smo putu. Imamo mnogo planova i sa omladinskim pogonom, već radimo na pronalaženju igračkih pojačanja za narednu sezonu koja su nam itekako potrebna. A osim toga, imamo za cilj i jačanje infrastrukture. Već smo napravili maketu, zapadna tribina treba da se dovrši do kraja i da pred početak sezone bude natkrivena, a u sklopu tribine bit će i cafee bar kao i sobe za igrače. Idemo korak po korak, u klubu je ekipa ljudi koja zna šta želi a uspjeh i rezultati kluba su nam na prvom mjestu.

Kapiten ekipe, Senad Ćorić iskoristio je priliku te pozvao sve navijače Rudara na nedjeljnu utakmicu.

– Došli smo do velikog uspjeha i ja bih iskoristio priliku da pozovem sve naše navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju u nedjelju i da nas podrže jer smo to zaslužili. Ja im ispred ekipe mogu obećati zalaganje na terenu i novu pobjedu sa kojom ćemo proslaviti ulazak u 2. ligu Federacije. Također, ono što moram reći je da Rudar sigurno neće igrati epizodnu ulogu u višem rangu, uvjeren sam da ćemo pokazati kako posjedujemo kvalitet, – kazao je kapiten ekipe, Senad Ćorić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: