Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka sigurna protiv Ukrajine (VIDEO)

Preuzmite sliku

Njemačka je do vodstva stigla iz prekida u 19. minuti. Kroos je idealno ubacio s desne strane, a Mustafi glavom s pet metara ‘probio‘ Pyatova.

Prvi su na utakmici zaprijetili Ukrajinci. Ševčuk je oduzeo jednu loptu njemačkim defanzivcima, pa odigrao za Konopljanku koji snažnim udarcem s ivice kaznenog prostora testia Manuela Neuera. Ipak, ponajbolji golman svijeta obranio je njegov pokušaj odbivši loptu u korner.

  • toni-kroos-euro-2016
  • Njemačka je povela u 19. minuti. I to jednostavno – iz prekida. Kroos je idealno ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, najviši u skoku bio Mustafi koji je glavom s pet metara zakucao loptu u mrežu.

    Ukrajina nije bila bezopasna, Neuer je morao kvalitetno reagirati i u 27. minuti. Sada je Konopljanka ubacio iz kornera, a Hačeridi opasno šutirao glavom. Ali, Njemačka na golu ima sjajnog Neuera koji je i ovoga puta bio na nivou. Prvaci svijeta veliki su zicer imali dvije minute kasnije. Kroos je dubinskom loptom sjajno pronašao Khediru koji je izbjegao ofsajd, izašao sam na Pyatova , ali ukrajinski golman bio je uspješniji.

    Prva je u nastavku zaprijetila Njemačka. Tačnije, Draxler čiji je snažan udarac s ivice kaznenog prostora lijepo ukrotio Pyatov. Odlučili su se njemački nogometaši za “raketiranje izvana” u drugome dijelu, tako je dalekometnu bombu Khedire u 61. minuti opet obranio Pyatov. Njemačka je potvrdila pobjedu u 92. minuti kada je rezervista Bastian Schweinsteiger iskoristio centaršut Ozila i zabio za konačnih 2:0. Bila je ovo prva pobjeda na Euru od dva gola razlike.

    Skupina C: Njemačka 2:0 Ukrajina (Mustafi, Schweinsteiger)


    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,