Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatno interesovanje: PSG je za sedam minuta ostao bez dresova sa brojem 30

Preuzmite sliku

Lionel Messi danas je i zvanično predstavljen kao novi fudbaler PSG-a. Od sinoć je poznato da će sjajni Argentinac u francuskom klubu nositi broj 30, onaj koji je i nosio na početku karijere u Barceloni.

I nikada ranije nije “planuo” dres nekog fudbalera sa brojem 30 kao Mesijev. PSG-ova trgovina na internetu dresove je pustila u prodaju u 23:00 sinoć, a već za sedam minuta svi dresovi bili su rasprodani. Svih 150.000 dresova.

Ispred fan shopa na stadionu Park Prinčeva neprekidno postoji red navijača koji pokušavaju doći do Mesijevog dresa. Parižani pokušavaju napraviti što više dresova te rade i prekovremeno kako bi svakom navijaču mogli priuštiti mogućnost da dođe do dresa svoje nove zvijezde.

I sam predsjednik Parižana Naser Al Khelaifi na predstavljanju igrača rekao je da ga je iznenadio iznos koji je vidio u fan shopu, te da je već zaradio veliki dio novca koji je uložio u dolazak Mesija.

Inače, dres se prodaje po cijeni od 108 dolara, a pomnožili se taj broj sa 150.000, koliko je dresova prodano, dolazi se do cifre od 16.200.000 zarade. Prema pisanju “L'Equipe” klub od prodaje dresova dobija samo 10%, ali svejedno su Parižani zaradili 1.600.000 dolara na ime dresova za samo sedam minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,