Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nesvakidašnji gest: Vladimir Petković posti tokom cijelog ramazana, razlog oduševio Alžirce

Preuzmite sliku

Bh. stručnjak Vladimir Petković posti tokom cijelog mjeseca ramazana, otkrili su tamošnji mediji.

Novi selektor Alžira donio je ovu odluku koja ima za cilj da se “potpuno nađe u uslovima i atmosferi ovog odabranog mjeseca kao i njegovi igrači”, te na taj način pokaže posvećenost nacionalnom timu sastavljenom od igrača islamske vjeroispovjesti, pišu mediji.

Podsjećamo, tokom zvaničnog predstavljanja prije nekoliko sedmica Alžircima je poželio sretan ramazan i s osmijehom je prihvatio primjerak Kur'ana koji mu je jedan novinar poklonio kao znak dobrodošlice.

  • Rođeni Sarajlija svoju ulogu očito shvata vrlo ozbiljno i to je dobar znak za Alžirce koji pokušavaju vratiti povjerenje navijača. Osim toga, ovaj čin svjedoči o toploj dobrodošlici rezervisanoj za novog trenera i važnosti kulturne raznolikosti u Alžiru.

    Petković je potpisao ugovor sa selekcijom Alžira do 2026. godine, a mjesečno će zarađivati oko 135.000 eura. Debitovao je u prijateljskom susretu u kojem je Alžir pobijedio Boliviju 3:2, a već sutra će imati novu provjeru protiv Južne Afrike.

    Bh. trener je prethodni angažman imao u francuskom Bordeauxu početkom 2022. godine, a u karijeri ranije je vodio Bellinzonu, Malcantone, Lugano, Young Boys, Samsunspor, Sion i Lazio.

    Reprezentaciju Švicarske vodio je do četvrtfinala Evropskog prvenstva 2021. godine, a osvojio je i Kup Italije s Laziom 2013. godine. Kao igrač je sa Sarajevom bio prvak Jugoslavije 1985. godine.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje