Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto: Za utakmicu Lige prvaka pripremam se sedam dana, iz UEFE nas uče o taktikama timova

Preuzmite sliku

Najbolji bosanskohercegovački nogometni arbitar Irfan Peljto bio je gost izdanja Podcasta Mreža, koji realizuju Sindikat profsionalnih fudbalera u BiH i portal Sport Centar.

Suditi utakmice Lige šampiona je, bez sumnje, san svakom arbitru. Upravo to je ostvario Irfan Peljto koji posljednjih godina uživa status najboljeg suca u našoj zemlji, a mnogi su uvjereni da vrijeme ovog Sarajlije tek dolazi.

Od tužne realnosti Premijer lige, velikim trudom i zalaganjem 37-godišnji Peljto je počeo da dobija sve veće povjerenje od UEFA-e, sudi utakmice Lige Šampiona, i sada je na pravom putu da se u skorije vrijeme nađe u elitnoj grupi sudija. Shvatio je Peljto da mora izgraditi lični identitet i integritet. Jedan je od rijetkih bez mrlje u karijeri, a malo je poznato da je po struci diplomirani pravnik.

U vrlo sadržajnom razgovoru pričao je o vlastitoj sudijskoj karijeri, neugodnim i prijatnim iskustvima, komunikaciji sa igračima tokom utakmice, dijeljenju pravde u Premijer ligi BiH, međunarodnim susretima i mnogim drugim zanimljivim temama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,