Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

N/FS BiH potvrdio: Sloboda dobila licencu za nastup u Premijer ligi BiH

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle dobio je licencu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2022/2023. godine, saopštili su danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

”Dana 4. maja 2022. godine u prostorijama N/FS BiH u Sarajevu održan je nastavak sjednice Prvostepene komisije za licenciranje klubova na kojoj je izvršen uvid u dodatnu dokumentaciju koju je FK Sloboda Tuzla dostavila u okviru postupka za izdavanje licenci i učešća u takmičenjima Premijer lige BiH i UEFA za sezonu 2022/2023. Nakon sveobuhvatne analize dostavljene dokumentacije i izvještaja finansijskog eksperta za licenciranje N/FS BiH, Prvostepena komisija za licenciranje klubova je utvrdila da su ispunjene sve obaveze prema kriterijima Pravilnika o licenciranju klubova za domaće takmičenje, te je donijela odluku kojom se FK Sloboda Tuzla izdaje licenca za Premijer ligu BiH u sezoni 2022/23”, istakli su iz N/FS BiH, te dodali:

”Zbog neispunjavanja dijela obaveza iz kriterija Pravilnika o licenciranju klubova N/FS BiH za učešće u UEFA klupskim takmičenjima, FK Sloboda Tuzla se odbija izdavanja licence za sezonu 2022/23. godine”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje