Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mostarci kući nose velika 3 boda, Tuzla City nastavio negativni niz

Preuzmite sliku

Tuzla City i Velež sastali su se danas u utakmici 20. kola Premijer lige BiH, a pobjedu je slavila ekipa Veleža minimalnim rezultatom 1:0.

Utakmica je trebala početi u 13:00h, ali je zbog velikog snijega koji je padao u Srebreniku počela sat kasnije kako bi se teren u dovoljnoj mjeri osposobio za igru.

Iako su organizatori pripremili teren najbolje što su mogli, isti je pravio velike probleme igračima u kontroli lopte i uspostavljanju dinamičnije igre, zbog čega nije iznenađenje da u prvom poluvremenu nismo gledali fudbalsku ljepoticu i mnogo ozbiljnijih prilika.

Prvo veliko uzbuđenje vidjeli smo tek u 35. minuti kada se Dino Ćorić našao u velikoj šansi nakon što mu je Hrkać spustio loptu glavom u petercu, a ovaj iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

Tri minute kasnije uzvratio je i Velež preko Halilovića, koji se fantastičnim lažnjakom oslobodio jednog defanzivca Tuzla Cityja, a onda sa nekoliko metara udaljenosti šutirao silovito, no Fejzić je odbranio njegov udarac.

Drugo poluvrijeme bilo je potpuno drugačije i donijelo mnogo bolju igru oba tima. Izgledalo je kao da su se igrači u potpunosti prilagodili uslovima, što je rezultiralo i velikim brojem šansi.

Na novo uzbuđenje čekali smo do 59. minute kada su Rođeni odigrali sjajan kontranapad, ali udarac Anđušića iz dobre pozicije odlazi pored gola.

Narednih 20-taj minuta nije bilo prevelikih uzbuđenja, a onda je u 76. minuti uslijedila majstorija Nermina Haskića.

Haskić je sa desetak metara udaljenosti uhvatio spektakularan volej i zakucao loptu u mrežu Tuzla Cityja za vodstvo svog tima, što je na kraju bio i finalni rezultat meča.

Nakon ove utakmice, Velež  zauzima 5. poziciju sa 27 osvojenih bodova, dok ekipa Tuzla Cityja zauzima 10. poziciju sa 21 osvojenim bodom, odnosno, bodom manje od pretposljednje Slobode i Igmana iz Konjica koji se nalaze u zoni ispadanja.

Naredni meč plavi igraju protiv Sloge u Doboju, dok ekipa Veleža dočekuje banjalučki Borac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje