Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlada nogometna U21 reprezentacija BiH počinje pripreme za susret s Belgijom

Preuzmite sliku

Danas će se mlada nogometna U21 reprezentacija BiH okupiti na Ilidži gdje će početi pripreme za susret protiv Belgije.

Okupljanje će početi u 13.00 sati gdje će se pripremati za predstojeći susret protiv Belgije, koji će se igrati 10. augusta u Louvenu u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Italiji.

Selektor Vinko Marinović prošle sedmice je odredio spisak na kojem su 24 igrača, s tim da je u međuvremenu golman Vladan Kovačević prekomandovan u A tim, prenosi Fena

Na pripreme su pozvani sljedeći igrači:

Golmani

Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Kenan Topolović (Zrinjski)

Odbrana

Halid Šabanović (Sarajevo), Nemanja Nikolić (Mladost), Ivan Milićević (Varaždin), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Sarajevo), Nihad Mujakić (Kortrijk), Jasmin Čeliković (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Čelik)

Vezni red

Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Ćatić (PSV), Petar Bojo (Željezničar), Zinedin Mustedanagić (Češke Budejovice), Marijan Ćavar (Eintracht), Anel Šabandžović (AEK), Mato Stanić (Široki Brijeg), Vladan Danilović (Borac), Saša Maksimović (Sloboda)

Napad

Benjamin Hadžić (Hannover), Kristijan Stanić (Zrinjski), Nardin Mulahusejnović (Maribor), Ermedin Demirović (Alaves)

U jedinom odigranom susretu u Devetoj kvalifikacionoj grupi, mladi nogometaši su kvalifikacije otvorili s ubjedljivom pobjedom na Grbavici protiv Moldavije s 4:0.

U ovoj godini će odigrati još dva susreta. Protiv Njemačke će igrati 15. oktobra na Bilinom polju u Zenici, a 19. novembru na gostovanju protiv Velsa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,