Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milan Lane Jovanović: Da je Džeko igrao, BiH bi izborila baraž, a možda i Svjetsko prvenstvo u Kataru

Preuzmite sliku

Bivši srbijanski reprezentativac Milan Lane Jovanović (40) izjavio je kako je bosanskohercegovačkoj reprezentaciji jako nedostajao doprinos Edina Džeke u posljednjim kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo i da bi se Zmajevi plasirali u baraž da je Dijamant igrao.

Džeko je zbog povrede propustio duel s Finskom, a potom je odlukom stručnog štaba pošteđen napora u meču s Ukrajinom, kada su već sve šanse za drugo mjesto bile izgubljene.

“Da je Džeko igrao, BiH bi izborila baraž, a možda i Svjetsko prvenstvo u Kataru. Džeko je čudo od igrača, napadač kakvih nije mnogo na svijetu. Usuđujem se reći da je zajedno sa Zlatanom Ibrahimovićem najbolji igrač s Balkana. Jako mi se sviđa njegov stil igre, on je vrhunski, u svakom smislu. Bosna i Hercegovina je uvijek imala talentovane igrače, siguran sam da će opet imati dobru reprezentaciju”, kazao je Jovanović za La Gazzetta dello sport.

Jovanović je tokom karijere nosio dresove Vojvodine, Šahtara, Liverpoola, Anderlechta i moskovskog Lokomotiva. Za repreezntaciju Srbije odigrao je 44 utakmice i postigao je 11 golova.

Svakako, najpoznatiji je onaj za pobjedu protiv Njemačke na SP-u u JAR-u 2010. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje