Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Marko Topić: Nemamo mi pad, nego raspad sistema! Zašto ste otjerali Peteva?

Preuzmite sliku

Gosti u emisiji Plenum na Federalnoj TV su Savo Milošević, Marko Topić, Adnan Džemidžić i Edin Isanović koji govore o krizi reprezentacije BiH.

Marko Topić je bio, kako smo i navikli, direktan i kritičan, a brzo je odgovorio na komentar Adnana Džemidžića da je i pad neki let.

“Vidimo po rezultatima koliko smo izgubili i protiv koga gubimo, vidimo gol-razliku, vidimo da je svake tri ili četiri utakmice novi selektor, gospodin Džemidžić je rekao da svaka reprezentacija ima pad, u nas nije pad nego raspad sistema. Sigurno da s ovim prikazanim su ovo najgore kvalifikacije”, kazao je Topić pa govorio o ključnom problemu.

“Ključni problem je što Petevu nije produžen ugovor, koliko je to čudno bilo isto je bilo čudno i da su izabrali Faruka. Sjećamo se citata predsjednika Saveza da nam treba nova energija, nakon četiri utakmice su ga otjerali, isto smo onda čuli i kod Kodre i kod Save. Igrači su zbunjeni i normalnio da svaki trener donosi svoje ideje, svaki put dolazi četiri, pet novih pomoćnika. Normalno da je zbunjen igrač.”

Marko Topić je pitao selektora o pozivima, te je istakao da Hamulić godinu dana nije postigao gol, da Ziljkić pred poziv nije asistirao dvije utakmice.

“Što se tiče poziva nisam saglasan sa selektorom. Moraju se pozivati najbolji. Pozvali ste Hamulića, nije mi jasno, dečko godinu dana nije zabio gol, nema asistencija. Ziljkić nije imao dvije utakmice asistencija prije poziva, na osnovu čega pozivate? Zar ne bi trebali biti najbolji?

Ne mogu shvatiti da Bilbija ne dobija šansu. Treba zvati one koji igraju u klubovima i daju ono za što su plaćeni, a ako je brzina glavna onda treba zvati Tuku atletičara jer je čovjek brz”, kazao je Topić, a selektor je istakao da je Hamulić odigrao dvije dobre utakmice za reprezentaciju, te da nije zbog svih okolnosti mogao zvati najbolje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,