Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Legendarni Henry analizirao Džekin pogodak: “Izbjegavat ćete velike momke”

Preuzmite sliku

Edin Džeko se sinoćnjim pogotkom protiv gradskog rivala našao na petom mjestu najstarijih strijelaca u historiji Lige prvaka.

Pogodak je analizirao i legendarni Thierry Henry, nekadašnji igrač Arsenala i reprezentativac Francuske, koji je objasnio na koji način je Džeko postigao gol.

  • “Prvo što radite kada se nađete u ovoj situaciji jeste da pogledate gdje se nalaze veliki momci: Giroud, Kjaer i Hernandez i da ih izbjegnete”, započeo je Henry.

    Acerbi će ići na jednu stranu, Dumfries na drugu, a vaš veliki dečko- Edin Džeko će ostati unutra s Calabriom. Time će Inter pokušati osloboditi Lautara Martineza kako bi lopta išla na njega. I išla je, ali ovaj put veliki dečko Džeko, veoma pametan, nije ušao u duel s ostalim velikim momcima. Imao je manjeg igrača pored sebe, zagradio ga je i postigao pogodak”, objasnio je Francuz.

    Henry je dodao da je AC Milan već drugi put primio gol na isti način, ne mijenjajući strategiju, dok je bosanskohercegovački Dijamant iskoristio slabost protivnika i približio svoju ekipu finalu u Istanbulu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje