Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Legendarni fudbaler Željezničara Hajrudin Saračević preminuo u 74. godini

Preuzmite sliku

Legendarni fudbaler i kapiten sarajevskog Željezničara Hajrudin Saračević preminuo je danas u Detroitu u 74. godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

“S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je u petak u 74. godini preminuo Hajrudin Saračević, legendarni fudbaler Željezničara”, objavio je klub s Grbavice.

Saračević je u dresu “Želje“ odigrao ukupno 340 utakmica i postigao 27 golova.

“FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Saračević, prijateljima i svim ožalošćenima. Hajrudin Saračević je preminuo u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će biti i sahranjen”, navodi se.

Saračević je rođen 26. marta 1949. godine u Sarajevu. Skoro cijelu karijeru je igrao za FK Željezničar. Debitovao je u sezoni 1967/68. kao 18-godišnjak. Bio je član generacije “Želje“ koja je osvojila titulu prvaka Jugoslavije 1972. godine. Za Željezničar je upisao 313 prvenstvenih nastupa, što je klupski rekord.

Osim Željezničara, igrao je jednu sezonu na posudbi za FK Borac Banja Luka. Godine 1982. odlučio je da prekine profesionalnu karijeru. Nakon toga radio je kao trener u omladinskom pogonu FK Željezničar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje