Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kyul Sung Kim danas trenirao sa fudbalerima Slobode na Tušnju

Preuzmite sliku

Nakon meča u Zenici koji je okončan bez golova, fudbaleri Slobode nastavili su danas sa pripremama za revanš susret u okviru prvog pretkola Evropa lige protiv Beitar Jeruzalema.

Šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić na raspolaganju je imao sve fudbalere osim ranije povrijeđenog Harisa Mehmedagića na kojeg nije mogao računati ni u prvom meču protiv Beitara.

Dobra vijest je da su Asim Zec i Ibrahim Škahić također trenirali punim intezitetom sa ekipom i da na njih Musemić u budućnosti može računati.

Novo ime na današnjem treningu bio je  dvadesetpetogodišnji Kyul Sung Kim iz Južne Koreje koji je stigao na probu u Slobodu.

  • Kyul_Sung_Kim_1
  • Kyul Sung Kim igra na poziciji lijevog beka i na narednim treninzima ima priliku da se pokaže i pokuša nametnuti struci Crveno – crnih.

    Nakon treniga Južnokoreanac koji je tokom karijere nastupo u Japanu igrajući za “Fc Oita Trinita” i “FC Imabari” je kazao kako ga je na treningu najviše impresionirao kapiten Zajko Zeba.

    Prvi put pokušavam graditi karijeru u jednom klubu iz Evrope. Ako zadovoljim, ostajem ovdje najmanje jednu sezonu. Volio bi da tako bude jer Tuzla je lijep grad. Na treningu me oduševio igrač sa brojem 10.” – kazao je Kyul Sung Kim.

    Fudbaleri Slobode će sve do polaska za Izrael trenirati na Tušnju u narednim danima. Planirano je da Crveno-crni u srijedu 6. jula u ranim jutarnjim satima polete sa sarajevskog aerodroma prema Istanbulu odakle će imati let dalje prema Tel Avivu.

    Na stadionu Teddy u Jeruzalemu gdje će biti odigran revanš meč ipak neće biti naših navijača jer im je nekolicini koja je planirala da ide odbijen zahtjev za dobijanje vize. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,