Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kup BiH: Sloboda se porazom oprostila od takmičenja, Tuzla City savladao Velež na Tušnju

Preuzmite sliku

Danas su odigrani susreti osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine

Fudbaleri Slobode danas su odigrali meč u Mostaru protiv Zrinjskog koji je završen rezultatom 2:0 za domaćina, čime su se Tuzlaci oprostili od takmičenja.

Sloboda je imala priliku već u 14. minuti preko Armina Hodžića koji je uputio šut prema golu domaćina, međutim golman Soldo je sjajno intervenisao, te se rezultat nije mijenjao.

Već poslije tri minute dosuđen je jedanaesterac za Zrinjski, ali Šovšić je pogodio stativu.

Drugi dio prvog poluvremena donio je radost domaćih navijača. U 27. minuti Rugašević je asistirao Kuniću koji se sjajno snašao pred golom Slobode i matirao nemoćnog Fejzića.

Nije prošlo deset minuta od pogotka, a crveno bijeli su napravili novi pritisak na gol gostiju i povećali vodstvo na 2:0, nakon šuta Barišića, lopta je okrznula igrača Slobode i tako završila u mreži.

Sloboda je do kraja utakmice imala šansi preko Pršeša i Martelata, međutim sve to bilo je nedovoljno da se ugrozi gol domaćina.

Fudbaleri Tuzla Citya bili su uspješniji od gradskog rivala, te su pobjedom na Tušnju protiv Veleža nastavili dobru formu.

Već u 5. minuti utakmice povrijedio se fudbaler gostiju, Kuduzović, koji je pred kraj prvog poluvremena kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu, a navodno je u pitanju povreda zgloba.

Do prve šanse na utakmici čekalo se pola sata, kada su gosti u 30. minuti zaprijetili preko Beriše, međutim čuvar mreže Muminović odbranio je udarac.

Prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko prilika na obje strane, međutim obje ekipe otišle su na odmor bez postignutih golova.

Prvo veliko uzbuđenje na meču desilo se u 62. minuti kada je Ivan Sesar nakon sjajno izvedenog slobodnjaka postigao podogak za plavo bijele i time, pokazat će se donio prolazak svojoj ekipi u sljedeću rundu takmičenja.

Rezultati odigranih mečeva osmine finala Kupa BiH:

Zrinjski – Sloboda 2:0

Tuzla City – Velež 1:0

Zvijezda 09 – Borac 0:6

Olimpik – TOŠK 3:0

Ljubić – GOŠK 0:2

Rudar Prijedor – Rudar Kakanj 0:0 (4:5 nakon penala)

Od 18,00 sati se sastaju Željezničar – Mladost DK, dok od 18,30 sati igraju Široki Brijeg – Sarajevo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,