Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jusufbegović: Luksemburg je ozbiljna reprezentacija, ali BiH želi pobijediti

Preuzmite sliku

Trener u stručnom štabu fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine Nedim Jusufbegović je, govoreći o predstojećoj utakmici protiv Luksemburga, izjavio je kako je to ozbiljna reprezentacija sa ozbiljnim igračima, te kako bh. tim sebe ne treba smatrati favoritom u ovoj utakmici, javlja Anadolu.

Fudbalski „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su danas u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru drugi trening uoči predstojećih utakmica sa Luksemburgom i Slovačkom, nakon čega je danas održana i konferencija za novinare.

Jusufbegović, pomoćnik selekora Save Miloševića, odgovarajući na pitanja novinara o zdravstvenom stanju igrača, rekao je kako, osim Edina Džeke i Miralema Pjanića koji nisu na pripremama, Sead Kolašinac se žalio na bolove, obavio je pretrage i on također trenutno nije spreman da odgovori na zahtjeve.

„Svi ostali su na dispoziciji, jutrošnji trening su odradili i svi su bili spremni”, rekao je Jusufbegović.

  • Govoreći o očekivanjima od predstojećih utakmica, Jusufbegović je naglasio kako generalno očekuju da podignu nivo igre reprezentativaca Bosne i Hercegovine, naročito kada je riječ o tranziciji i posjedu lopte.

    “Tako je koncipiran rad i trenažni proces i tu očekujemo napredak, to je ono na čemu radimo i na čemu insistiramo”, rekao je Jusufbegović.

    Naglasio je kako je Luksemburg ozbiljna reprezentacija sa vrlo ozbiljnim igračima.

    “Ne mislimo da možemo ulaziti u sferu toga da smo mi neki veliki favorit te da bi eventualni poraz u tom kontekstu bio neka tragedija. To svakako ne želimo. Želimo da pobijedimo, da se nametnemo, da vidimo i neke druge igrače. Svima nam je u mislima pozitivan rezultat”, podvukao je Jusufbegović, naglašavajući kako je prije svega bitno da se ova utakmica odigra taktički kvalitetno.

    Haris Hajradinović, povratnik u “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine, rekao je kako nastoje da se što bolje pripreme za baraž u martu.

  • “Žao mi je što tu nema Džeke, Pjanića i Kolašinca, standardnih reprezentativaca koji su naš oslonac u timu. Na nama je da dokažemo i selektoru i našim navijačima da nam je mjesto tu, i da opravdamo poziv, odnosno da pokažemo da možemo biti oslonac reprezentaciji za baraž u martu”, rekao je Hajradinović.

    Popularno zvani ”zmajevi” sutra putuju u Luksemburg gdje će istog dana od 19 sati imati posljednji trening pred utakmicu devetog kola grupe ”J” kvalifikacija za UEFA EURO 2024. Luksemburg će biti domaćin Bosni i Hercegovini u meču koji će se igrati u četvrtak, 16. novembra.

    Tri dana kasnije u posljednjem 10. kolu Bosna i Hercegovina će ugostiti Slovačku.

    Nacionalni tim Bosne i Hercegovine kroz kvalifikacije izgubio je šansu da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj.

    Priliku da, ipak, po prvi put nastupi na šampionatu Starog kontinenta Bosne i Hercegovina imat će u martovskom baražu koji je izborila zahvaljujući trijumfom u UEFA-inoj Ligi nacija ”B”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje