Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Inzaghi objasnio zašto je morao uvesti Džeku u igru: “Mislio sam da ga odmorim, ali…”

Preuzmite sliku

Trener Intera Simone Inzaghi objasnio je današnje odluke prema kojima je Edin Džeko krenuo s klupe, ali na kraju postigao dva gola protiv Bologne.

Inter je rezultatom 6:1 razbio Bolognu u četvrtom kolu Serije A, a Edin Džeko je meč počeo s klupe.Ipak, nakon povrede Joaquina Corree, Džeko je ušao u igru već u 29. minuti i prostor iskoristio na sjajan način postigavši dva pogotka.

Trener Simone Inzaghi je objasnio odluku i poručio kako je trojicu nogometaša želio odmoriti. Među njima je bio i Edin Džeko, ali je kapiten reprezentacije BiH morao ući u igru. Prema Inzaghiju, Džeko je pomogao mnogo ekipi.

“Svako mora pomoći jer igramo utakmice svaka dva i po dana. Danas sam želio Ivanu Perišiću i Hakanu Calhanogluu dati čitavu utakmicu odmora, kao i Edinu Džeki, ali je on morao ući u igru i pomoći nam mnogo. Alexis Sanchez nije još uvijek spreman da odigra 70 minuta”, rekao je Inzaghi nakon meča.Inter nakon četiri odigrana kola ima 10 bodova i nalazi se na čelu tabele, ali ga sutra mogu prestići još uvijek maksimalni Milan, Roma i Napoli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje