Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igru briši bodove piši: Sloboda (TZ) – Bosna (Visoko) 2:0

igraci sloboda
Preuzmite sliku

U okviru trećeg kola Prve lige Federacije u fudbalu, Sloboda na Tušnju u neatraktivnoj utakmici savladala Bosnu iz Visokog rezultatom 2:0

\"igraciNakon nemilih dešavanja na utakmici Bratstvo-Sloboda i odluke Disciplinske komisije Nogometnog saveza FBiH o suspenziji šefa stručnog štaba F.K Sloboda Abdulaha Ibrakovića ekipu sa klupe vodio je pomoćni trener Mirza Hadžić.

Fudbaleri Slobode su od samog početka preuzeli terensku incijativu, dok su se gosti iz Visokog više fokusirali na odbranu svog gola. Visočaci su svoju mrežu uspjeli sačuvati netaknutu sve do 42 minuta kada za 1-0 pogađa Tarik Cerić.

Na samom početku drugog poluvremena trener tuzlaka pravi dvije izmjene iz igre izvodi Jusufovića odnosno Musića a u igru su ušli Salihović i Jackson kome je ovo bio i debi pred tuzlanskom publikom.

\"fksloboda

Napravljene izmjene su ubrzale igru crveno-crnih što je rezultriralo drugim pogotkom u 54 minuti kada za se u listu strijelaca upisuje Mirza Musić.

U redovima Slobode pored strijelaca na golu se istakao i Tino Divković koje je svojim odbranama jedan od zaslužnijih što je do kraja utakmice ostao rezultat 2-0 za Slobodu.

Ni ovaj put fudbaleri Slobode nisu ostali uskraćeni za podršku sa tribina \”Fukare\” su svih 90 minuta navijale i na kraju utakmice svoje ljubimce nagradili pjesmom i aplauzom.

\"stadion\"

Izjavu pomoćnog trenera F.K. Sloboda i njegovo viđenje ove utakmice pogledajte u video prilogu ovog članka.

Ostali rezultati trećeg kola Prve lige Federacije( Rudar.K – Troglav 2:0; Krajina – Goražde 2:0; Iskra-Bratstvo 0:1; Vitez – Čapljina 4:0; Krajišnik – Budučnost 0:1; susreti između Branitelja i Jedinstva osnosno Radničkog i Podgrmeća igraju se 26.08. (Nedjelja) u 17 sati. Na tabeli trenutno vodi Bratstvo sa 7 bodova dok je Krajišnik posljednji bez ijednog osvojenog boda.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: