Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatski nogometni savez: Imali smo dojavu da će biti nereda

Preuzmite sliku

Hrvatski nogometni saveza (HNS) danas je u Francuskoj održao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je povjerenik za sigurnost Miroslav Marković istakao da su još prije polaska na EURO 2016 imali dojavu kako se pripremaju neredi.

Prije polaska u Francusku imali smo informacije šta bi se moglo dogoditi i sa svime smo upoznali Ravnateljstvo policije i Evropsku fudbalsku federaciju. Obavijestili smo francusku policiju i sve relevantne službe koje se bave navijačkim neredima. Dan pred utakmicu održan je sigurnosni sastanak na kojem smo detaljno upoznali sve snage sigurnosti s onime što se sprema. Znali smo detaljno šta će se dogoditi“, rekao je Marković, javlja Anadolu Agency (AA).

Javnosti se obratio i Ante Čačić, selektor hrvatske reprezentacije, koji je jako razočaran onim što se dešavalo na tribinama u petak tokom utakmice njegovog tima i Češke.

Hrvatsku reprezentaciju i ove igrače neće zaustaviti ovi koji su pokušali srušiti hrvatske snove. Iz ovoga ćemo izaći jači. Reprezentacija Hrvatske je simbol patriotizma. Nadam se da će ta minorna skupina biti prepoznata i privedena pravdi“, kazao je Čačić.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog prekida koji su izazvali navijači ubacivanjem baklju i petardi na teren tokom utakmice sa Češkom. Naknadno je u postupak uključena i optužba za fašističko ponašanje hrvatskih navijača i isticanje transparenata diskriminacijskog sadržaja. O ovome je UEFA-u obavijestila organizacija Fudbalom protiv rasizma u Evropi (FARE).

Očekuje se da će UEFA svoju odluku o sankcijama za Hrvatsku izreći u ponedjeljak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,