Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska ispustila dva gola prednosti protiv Češke, neredi na tribinama (VIDEO)

Preuzmite sliku

Hrvatska i Češka igrale su drugo kolo na Euru od 18 sati. Vatrenima je i bod vjerovatno bio dovoljan za osminu finala, a s pobjedom su sigurni u prolazak dalje.

Hrvati su bili hrabrija reprezentacija u početnih deset minuta. Odmah su napali Češku, željeli su im što prije zadati snažan udarac.

U 20. minuti  Mandžukić je sjajno asistirao u sredinu za Perišića, za zicer iz kontre. Perišić je ometen od Limberskog, taman toliko da šansa propadne.

Hrvatska je imala 70% posjeda i tri udaraca prema golu. Češka je na nuli po pitanju prijetnji Subašiću. Hrvati su dominirali…

U 36. minuti Rakitić je zaprijetio nakon lažnjaka, Cech je to dobro obranio i spasio Češku. Bio bi to fantastičan gol veznjaka da je prošlo.

A onda u 37. minuti gol. Perišić je sjajno zabio u lijevi ugao Petra Cecha. Bio je to sjajan gol! Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Hrvatske od 1:0.


Odmah na startu drugog dijela šutirao je Rakitić iz daljine, bilo je to neprecizno i preko gola Cecha.

Zatim nova prilika za Hrvatsku. Rakitić je povukao jednu loptu, podvalio loptu Perišiću u lijevu stranu koji nije na vrijeme krenuo na nju.

U 59. minuti Hrvati postižu novi gol. Rakitić je savršeno realizirao šansu koju mu je pripremio Brozović. Marcelo je ukrao loptu, izbacio Rakitića pred Cecha koji je vrhunski poentirao.

Česi se vraćaju u utakmicu u 75. minuti. Škoda koji je ušao s klupe, smanjio je rezultat na 2-1. Nadskočio je hrvatske defanzivce igrače i glavom savladao Subašića.

Češka se značajno podigla nakon gola Škode, sve su češće bili na polovini terena reprezentacije Hrvatske.

Češka je na kraju stigla do veoma važnog boda u 94. minuti. Vida je igrao rukom u skoku sa Sivokom a sudija Clattenburg je pokazao na 11 metara. Necid je realizirao penal, snažno pod prečku, za konačnih 2:2.

Skupina D: Češka 2:2 Hrvatska (Škoda, Necid/Perišić, Rakitić) (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje