Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradski derbi: Sloboda i Tuzla City remizirali na Tušnju (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj snage su odmjerili Sloboda i Tuzla City.

Izabranici Zlatana Nalića dočekali su gradskog rivala nakon tri vezana poraza u BHT Premijer ligi BiH.

Prvih 20 minuta susreta obilježila je borbena igra na obje strane. U 23. minuti susreta sjajna asistencija Barabana za Vidovića koji Slobodu dovodi u vodstvo rezultatom 1:0.

Nakon postignutog gola fudbaleri Slobode su nastavili dominaciju na terenu s vidljivom željom da osvoje nove bodove. Prvo poluvrijeme na Tušnju okončano je minimalnim vodstvom Slobode.

Međutim, u 63. minuti Tuzla Cityjev Ubiparip izjednačuje rezultatat.

U drugom poluvremenu Sloboda je pokazala blijedu igru, bez konkretnih prilika za postizanje gola, dok su gosti u posljednjim trenucima susreta iz slobodnog udarca bili u prilici da s Tušnja odnesu plijen, ali je golman domaćih krajnjim naporom loptu izbacio preko gola.

Shodno tome, meč na Tušnju okončan je neriješenim rezultatom.

Susret je odigran po lijepim vremenskim uslovima, a gradski derbi na Tušnju posmatralo je blizu četiri hiljade gledatelja.

Današnja utakmica na Tušnju počela je minutom šutnje u spomen na preminulog istaknutog sportskog radnika iz Tuzle Hajrudina Ćilimkovića i tragično nastradale sarajevske policajce.

U narednom 16. kolu Sloboda je gost ekipi Krupe dok će Tuzla City kao domaćin na Tušnju ugostiti GOŠK iz Gabele. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje