Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golovima Ubiparipa Tuzla City u gradskom derbiju porazio Slobodu (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 7. kola Premijer lige gledaoci na stadionu Tušanj večeras su bili počašćeni pravom nogometnom ‘poslasticom’, gradskim derbijem, u kojem su su snage odmjerili ekipe FK Tuzla Cityja i FK Slobode

Oba tima utakmicu su otvorila bez izglednih prilika da ugroze gol protivnika, sve do 24. minute kada se šutiravši glavom Ubiparip našao u prilici nakon centaršuta Nukića sa desne strane, međutim lopta je otišla pored gola.

Četiri minute kasnije domaćin stvara novu priliku i ujedno prvi šut u okvir gola preko Zlatkovića, međutim Lakić je sačuvao vlastitu mrežu.

Do kraja prvog poluvremana mreže su mirovale, pa su obje ekipe otišle na zaszluženi odmor.

Drugo poluvrijeme donijelo je stopostotnu šansu Bošnjakovićevim izabranicima kada je u 52. minuti Sesar dugim pasom loptu proslijedio do Ubiparipa koji je se našao 1 na 1 sa golmanom crveno crnih, međutim u posljednji tren Lakić je sjajno intervenisao, te je rezultat na semaforu ostao ne promijenjen.

Rezultat se na semaforu Tušnja promjenio u korist domaćina, u 62. minuti kada je nakon izvođenja jedanaesterca Vojo Ubiparip Tuzla City doveo u vodstvo.

Petnaestak minuta bilo je potrebno da se izabranici Lazarevića vrate rezultatski, te se u 76. minuti nakon upošljavanja Bekića sjajno snašao Livančić koji matira nemoćnog Fejzića za izjednačenje na Tušnju.

Ipak, četiri minute prije regularnog kraja utakmice, Ajdin Nukić je je sjajno loptu ubacio u šesnaesterac, a Vojo Ubiparip se i drugi put snašao večeras te povisio rezultat na 2:1 i na taj način donio prvu pobjedu Tuzla Cityju nad Slobodom u međusobnim okršajima.

Trener Tuzla Cityja, Milenko Bošnjaković utakmicu je počeo u sljedećem sastavu: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris, Zlatković, dok se šef stručnog štaba  crveno-crnih, Mile Lazarević odlučio za sljedećih 11: Lakić, Beganović, Jusić, Hodžić, Pršeš, Bekrić, Buljić, Ivetić, Maksimović, Al.Bekić, Mujagić.

Nakon ovog meča ekipa Tuzla Cityja primakla se vodećem Željezničaru na jedan bod zaostatka, te je trenutno druga sa 14 osvojenih bodova, dok je ekipa Slobode na sedmom mjesto sa osvojenih 9 bodova.

U 8. kolu Premijer lige ekipa Slobode dočekat će na Tušnju banjalučki Borac, dok će Tuzla City u gostima na Pecari odigrati utakmicu protiv Širokog Brijega.

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje