Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Godinu dana nakon smrti Ćire: Mlađa kćerka tužila brata i majku zbog nasljedstva

Preuzmite sliku

Baš kako to biva u većini porodica, ni porodica legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića nije iznimka.

Ćiro nije skrivao da je čitav život posvetio radu koji bi njegovoj porodici priskrbio sve potrebno za lagodniji život od onog koji je proživio on sam, no podjela imovine ipak je mukotrpan proces zbog kojeg se njegovi nasljednici danas svađaju.

Iza Ćire su ostale dvije kćerke Barbara i Katherine te sin Miroslav, koji je s ocem često viđan u šetnjama zagrebačkim centrom.

Katherine Blažević Mihalić sa suprugom Ivicom i dvoje djece živi u Švicarskoj, najstarija Barbara s porodicom živi na Floridi, dok je najmlađi sin ostao uz majku i oca u Zagrebu. Daljina je itekako utjecala na njihov odnos s ocem, a potkraj života Ćiro nije krio tugu zbog njihovih postupaka.

‘Već godinu i tri mjeseca imam rak, a od tada moje kćerke nisu pitale: ‘Kako si, tata?’ Slobodno to napiši’, rekao je u jednom od posljednjih intervjua za Story. Tako je i otkrio da je u najboljim odnosima sa sinom: ‘Nemam se pravo potužiti, ali mislim da mi je sin najbolji. Tu sam vrlo pravičan, a to mislim možda i zato što je on najviše sa mnom.’

Tada je otkrio i ono što je danas jasnije no prije, a to je da njegovi nasljednici nisu u dobrim odnosima.

‘Ne slažu se zbog mog bogatstva, a ima ga dovoljno za sve’, rekao je tada Ćiro. Kako doznaje 24sata, njegovi se nasljednici ipak ne mogu dogovoriti. Otkriveno je da je Ćirina mlađa kćerka Katherine predala sudsku tužbu na račun brata i majke zbog nasljedstva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje