Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare pozivaju sve navijače na Tušanj: Dio novca od ulaznica bit će doniran u humanitarne svrhe

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sloboda trenutno se nalazi u nezavidnoj poziciji na premijerligaškoj tabeli.

S 32 osvojena boda zauzima 11. mjesto te protiv Željezničara mora ostvariti pobjedu koja bi ga ostavila u društvu najboljih.

Neće crveno-crni imati nimalo lagan zadatak. Željezničar igra za plasman u Evropu i definitivno će na ovoj utakmici biti uzavrela atmosfera, prije svega na tribinama, a potom i na terenu.

Vjerni navijači Slobode pozivaju apsolutno sve koji u srcu imaju crveno-crnu boju da u nedjelju od 17 sati bodre svoj tim na putu do opstanka u Premijer ligi BiH.

“Navijači, majke, očevi, nene, djedovi, kćerke i sinovi, odakle god dolazili a istinski volite naš klub FK Sloboda Tuzla imate veliku obavezu da se u što većem broju odazovete na najbitniju utakmicu sezone.

Kao što već znate ovo je bitka za opstanak u društvu najboljih, nije nikakva titula o kojoj sanjamo već preko 100 godina. Lažu nas godinama, svaka uprava i svi ti “bitni ljudi” koji su zaposleni u našem klubu… Govore nam svake godine sve isto, dovest će pojačanja, borit ćemo se za izlazak u Evropu i godinama naša nada traje. Očigledno je da žele ugasiti klub koji ima veliku armiju navijača iza sebe, bez jake tribine nema jakog kluba!

Ovoj upravi smo najviše vremena dali do sada da se dokažu i da nas makar jednim izlaskom u Evropu obraduju za ove 4 godine rada što su tu. Međutim ništa, ne pozivamo ih da sada dignu ruke od kluba kad je najteže i kad je najbitnije. Za ove “rezultate” neko mora i odgovarati !!

Pozivamo vas u što većem broju da se odazovete na naš stadion JU Gradski stadion Tušanj. Da svima pokažemo koliko nam znači naša Svetinja i da se naša ljubav prema njoj ne može mjeriti ni sa čim drugim.

Takođe vas pozivamo da vam prioritet bude Sjeverna tribina stadiona Tušanj jer sa nje će se čuti najveći huk u zadnjih 10 godina. Pomozimo našem klubu da izbori opstanak a nakon toga rješavati ćemo stvari da nam se nikad više ne bi ponovila ovakva sezona”, stoji u objavi.

Ono što je veoma bitno jeste da će jedan dio novca prikupljenog od ulaznica navijačka skupina Fukare donirati za liječenje Nedžisa Halilovića.

“Ispred Sjeverne i Zapadne tribine našeg stadiona bit će postavljene Crveno-Crne kutije pored kojih će biti naši momci. Također želimo naglasiti da će jedan dio od ulaznica navijačka skupina donirati za liječenje. Akcija će biti transparentno objavljena i novac će biti isti dan uručen porodici sa natpisom da iza ove akcije da stoje navijači tuzlanske Slobode! Uplatiti novac možete i putem računa kojeg ćemo objaviti u obliku fotografije”, naveli su u svojoj objavi.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje