Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Mladosti iz Soline ubjedljivom pobjedom odbranili naslov u Kupu Grada Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Mladosti iz Soline uspjeli su odbraniti titulu prvaka u Kupu Grada Tuzla. Ovaj tim je na Gradskom stadionu Tušanj danas savladao ekipu Partizana iz Kiseljaka rezultatom 4:0 (1:0).

Ako uzmemo u obzir da se radi o ekipama koje se takmiče u 2. Ligi TK, odnosno u okviru petog ranga bh. fudbala, gledali smo vrlo dobru, otvorenu i sadržajnu utakmicu sa dosta prilika.

Mladost iz Soline je pokazala kvalitet više, a povela je u 35. minuti golom Hasana Imamovića, tako je da je rezultat na poluvremenu glasio 1:0.

U nastavku susreta još bolja igra tima iz Soline. Udvostručili su prednost 62. minuti. Iako se činilo da je bio u pitanju autogol, pogodak je pripisan Emiru Husejnoviću.

Do kraja susreta još dva gola Mladosti. U 72. minuti susreta pogodio je Mateo Đulabić, da bi posljedni četvrti gol za “crveno-crne” postigao Edin Fejzić u 81. minutu.

Nakon susreta uslijedilo je veliko slavlje fudbalera Mladosti koji su sasvim zasluženo pobijedili u ovom susretu, a treba istaći i da je samo nadmetanje među ekipama proteklo u fer i korektnoj igri i atmosferi pred nekih 150 gledatelja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje