Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaler Veleža iz Obale Slonovače uhapšen u Mostaru zbog silovanja

Preuzmite sliku

Hercegovačka policija uhapsila je državljanina Obale Slonovače koji je priveden zbog silovanja u Tužilaštvo HNK u Mostaru, a kako saznaje portal Klix.ba mladić koji je lišen slobode je 19-godišnji nogometaš Veleža Stephane Barou.

Glasnogovornica Tužilaštva HNK Ana Rajič je ranije Klix.ba istakla da se radi o državljaninu Obale Slonovače inicijala B.S., rođenom 2003. godine koji je priveden i ispitan zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanja.

“Danas je predat u nadležnost Tužilaštva i ispitan, a postupajući tužitelj će u zakonskom roku odlučiti o daljnjim mjerama i radnjama u ovom predmetu”, kazala je Rajič.

Optuženi je priveden zbog navodnog silovanja maloljetnice zbog čega iz policije ne mogu iznositi više informacija, kao ni zbog istražnih radnji koje su u toku.

Kako prenosi Klix.ba, Barou je već ranije poznavao maloljetnicu, a ljudi bliski klubu smatraju da su bili i u vezi. Djevojka ima, kako se saznaje, samo 15 godina.

Barou se priključio Rođenim na pripremama u Turskoj, a stručni štab Veleža odlučio je da ga zadrži u svom taboru.

Ipak, Barou još uvijek nije zaigrao u zvaničnoj utakmici za mostarski tim jer čeka radnu dozvolu kako bi imao pravo nastupa za tim Feđe Dudića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje