Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuzi i Rumuni otvaraju Euro: Tricolori kreću po treće zlato

Preuzmite sliku

Prva utakmica Eura dvoboj je prvog kola skupine A, sastaju se reprezentacija domaćin Francuska i Rumunija, a utakmica počinje u 21 sat.

Domaćini Eura Francuzi veliki su favoriti i imaju imperativ pobjede u ovom ogledu. Sve osim pobjede Tricolora bilo bi prvorazredno iznenađenje, poput onog od prije 12 godina kada je Grčka na otvaranju dobila Portugal.

Rumuni će pokušati osvojiti bod kojim bi im silno naraslo samopouzdanje, a ako u tome i ne uspiju za njih se ništa značajno ne mijenja – još nakon žrijeba su znali da će svoju šansu za drugi krug tražiti u ogledima s reprezentacijama Švicarske i Albanije.

Francuzi od svoje reprezentacije očekuju da na domaćim terenima osvoje i svoj treći naslov prvaka Starog kontinenta, nakon 1984. (Platinijeva generacija) i 2000. (Zidane & co).

Što se tiče Rumunije, oni su u četiri nastupa na europskim prvenstvima samo jednom (2000.) uspjeli proći skupinu. S obzirom da će na ovom Euru od 24 reprezentacije čak 16 se plasirati u nokaut fazu, Rumuni se nadaju da neće biti među onih osam koje će brzo kući. (Tuzlanski.ba)

  • francuska-rumunija-sastav
  • euro-2016-raspored
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,