Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evropski velikan prvi favorit za dovođenje Jusufa Gazibegovića: Mišljenje će tražiti i od Džeke

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Gazibegović mogao bi ovog ljeta napraviti veliki transfer jer se za njega, prema pisanju Calciomercata, interesuje evropski velikan Inter.

Gazibegović je jedna od interesantnijih meta Nerazzurra koji su u potrazi za bekom pošto je postalo jasno da će klub napustiti desni bek iz Nizozemske Denzel Dumfries.

Uprava kluba sa San Sira će mišljenje o Gazibegoviću tražiti i od bh. napadača koji je trenutni član kluba, Edina Džeke.

Ovisno o Džekinim riječima, Interovo interesovanje će postati veće ili manje za 23-godišnjeg fudbalera Sturma iz Graza.

Prednost Gazibegovića kod uprave Intera leži u činjenici da može igrati jednako dobro i na lijevoj i desnoj strani pa bi se, kako piše Calciomercato, mogao prilagoditi zamislima i ako dođe do mjene trenera na kraju sezone.

Za Gazibegovića je bila zanteresovana i berlinska Hertha, ali kako je Stara dama iz Berlina ispala u Cvajtu od tog transfera neće biti ništa.

Trenutna vrijednost Gazibegovića je 2.5 miliona eura i sigurno će Sturm gledati da dobro zaradi i mnogo toga će se pitati.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ovaj 23-godišnj bek skupio je sedam nastupa dok je 34 puta nosio dres omladinskih selekcija naše države.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje