Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šeik Mansour bin Zayed dao Manciniju još tri utakmice da spasi glavu

Mansour-bin-Zayed-Al-Nahyan
Preuzmite sliku

Britanski tabloid Daily Star otkriva da je vlasnik engleskog nogometnog kluba Manchester Cityja, šeik Mansour bin Zayed, dao tri utakmice menadžeru Robertu Manciniju da vrati njegovo povjerenje.

Mansour-bin-Zayed-Al-NahyanČini se da je bogatom šeiku možda ipak prekipjelo gledati kako njegovi milioni odlaze u vjetar porazima u Premierligi i Ligi prvaka. Aktuelni prvak Engleske upisao je prošlog vikenda prvi domaći poraz sezone u Premierligi od gradskog rivala Manchester Uniteda (3-2), a nešto ranije je i drugu sezonu zaredom ispao iz najjačeg klupskog natjecnja Europe – Lige prvaka.

Mancini protiv Newcastlea, Readinga i Sunderlanda mora ostvariti tri pobjede, inače leti s klupe “građana”, za koju je jedan od kandidata bivši strateg Barcelone Pep Guardiola.

Engleski mediji već su ranije pisali kao je Guardiola potpisao predugovor s Man Citiyem o menađerskom odnosno trenerskom angažmanu.

To što je Mancini u Manchester donio i naslov prvaka, ali i FA Kup, nije dovoljno vlasnicima kluba koji su u popularne građane ubrizgali stotine miliona eura, oni prema svemu sudeći žele naslov najelitnijeg fudbalskog takmičenje “Lige Šampiona“.

Hoće li biti promjena u igračkom kadru za sada nije poznato.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: