Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko uputio emotivnu poruku Kolarovu: “Kroz sve ove zajedničke godine, postao si mi mnogo više od prijatelja”

Preuzmite sliku

Kapiten bh. reprezentacije i napadač Intera, Edin Džeko danas je na društvenim mrežama uputio emotivu poruku nakon što se Aleksandar Kolarov zvanično oprostio of fudbala.

Naš fudbaler je na svom Facebook profilu opisao kako je tekla uzajamna podrška njega i Kolarova kroz klubove u kojima su zajedno igrali i koliko mu je zapravo bila važna podrška ovog fudbalera iz Srbije.

Također, istakao je i kako mu je na kraju svega Kolarov mu postao mnogo više od prijatelja. Objavu Edina Džeke prenosimo u cjelosti:

“Od Manchestera, preko Rima do Milana, zajedno smo prošli mnogo toga, i dobrog i lošeg. Dočekao si me u Manchesteru i pomogao mi da postanem dio porodice, onda su nam se putevi nakratko razdvojili, pa sam ja dočekao tebe u Rimu, a onda si otišao i dočekao me u Milanu, gdje nas je nogomet i želja za pobjedama ponovo spojila.

Kroz sve ove zajedničke godine, postao si mi mnogo više od prijatelja. Već nakon nekoliko mjeseci provedenih skupa u Manchesteru, nisi mi više bio tek saigrač, već drug, prijatelj, oslonac.Bio si tu za mene kada je trebalo, bio sam tu za tebe kada god sam trebao. Tvoji centaršutevi, moji golovi, poznavali smo jedan drugog na terenu, bolje nego iko i ne mogu ti opisati koliko mi je žao što te više nećemo gledati na terenu. Svi jednom moraju reći zbogom, a ja sam ponosan što sam imao priliku dijeliti svlačionicu s tobom, kroz moju karijeru i radovati se uspjesima, titulama prvaka i zajedničkim golovima.

Više si od saigrača, više si od prijatelja, i to što se više nećemo sresti na terenu, neće promijeniti ništa, jer ostaju zajedničke uspomene koje ćemo prepričavati našoj djeci kada god se sretnemo, a sretat ćemo se često. Odmori se brate i uživaj!”, poručio je Džeko.

Kolarov je bio dugogodišnji reprezentativac Srbije, jedno vrijeme i kapiten, a odigrao je ukupno 94 utakmice za nacionalni tim. Nastupao je na dva Svjetska prvenstva, 2010. i 2018. godine.

Klupsku karijeru je počeo u Čukaričkom 2004., iz kojeg je dvije godine kasnije prešao u OFK Beograd.

Transfer karijere napravio je nakon Lazia, kada je za 24 miliona eura stigao na otok i zaigrao u ekipi Manchester Cityja gdje je proveo punih 7 godina.

Sljedeći klubovi bili su mu Roma, te milanski Inter gdje je i okončao karijeru nakon što mu je ugovor isteka ovog ljeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,