Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko nakon sastanka sa Petevom: Cilj je napraviti dobru atmosferu, vjerujem da možemo uspjeti

Preuzmite sliku

Selektor naše reprezentacije Ivaylo Petev je prethodnih dana boravio u Italiji i obavio razgovor sa kapitenom naše reprezentacije i napadačem Rome Edinom Džekom.

Džeko ističe da treba gledati u budućnost te da je igračima i stručnom štabu potrebna podrška kompletne javnosti uoči kvalifikacionih utakmica za SP 2022.

„U reprezentaciji svi imamo isti cilj, a to je vratiti pobjednički mentalitet. Nakon nekoliko burnih mjeseci, selektor je napokon izabran i na nama igračima je da dokažemo kako nismo zaboravili igrati. Sve što se dešavalo, sada treba ostaviti iza nas i gledati u budućnost. Preostalo nam je malo vremena do prvih kvalifikacijskih utakmica i svi zajedno moramo udružiti snage kako bismo pokušali napraviti dobar rezultat. Svjesni smo da će to biti teško, ali uz podršku medija, saveza, navijača, možemo vratiti samopouzdanje, ali i povjerenje javnosti”, rekao je Džeko za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH i dodao:

“Rezultat je jedino mjerilo i ono što se bude dešavalo na terenu odredit će našu sudbinu, a vrijeme će pokazati jesmo li uradili nešto dobro ili nismo. Sada, cilj je napraviti dobru atmosferu, a uz podršku svih nabrojanih, vjerujem da možemo uspjeti u tome, jer reprezentacija nam je svima bitna. Reprezentacija nam je svima nešto posebno i radujem se novim okupljanjima, te se nadam da ćemo u budućnosti pričati samo o dobrim rezultatima.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje