Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko nakon poraza Zmajeva: Ne treba ove mlade momke nakon jednog, dva ili četiri poraza kritikovati

Preuzmite sliku

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko bio je vrlo razočaran nakon poraza Zmajeva od Gruzije u prijateljskom meču u Zenici, a rekao je da naš tim možda i nije zaslužio da izgubi s obzirom na viđeno.

Džeko je rekao da se nogomet ne može igrati bez rizika i da je to moguće jedan od glavnih razloga današnjeg poraza.

“A šta možemo reći? Iz jedine prave prilike su nam dali gol, ali svi igraju nogomet i ne možeš nikog potcijeniti. Znali smo da su ekipa koja hoće igrati, što se vidjelo danas, ali bili smo previše statični i igrali smo bez rizika, a tako se nogomet ne igra”, rekao je Džeko:

“Mislim da smo prvo poluvrijeme bili puno bolji, oni su imali dvije kontre. Mi smo imali dovoljno šansi da zabijemo gol, ali nažalost nismo, a oni su iz prve poluprilike postigli gol i poslije toga to više nije bilo to. Mi smo gubili i morali smo rizikovati, a mi smo izgledali kao da vodimo. Sigurno da je tu puno mladih igrača koji moraju napraviti karijeru, ne treba ni ove mlade momke nakon jednog, dva ili četiri poraza kritikovati i govoriti da ne znaju ništa. Ako se vratimo deset godina unazad, to nije ista reprezentacija jer je bilo više kvaliteta. I mi smo tad bili mlađi i kroili smo taj put, a vjerujem da će i oni svoju šansu iskoristit. Svaki poraz donosi negativnu atmosferu, ali vjerujem da možemo nešto naučiti.”

Dalje je rekao da će utakmica protiv Luksemburga biti slična današnjoj.

“Htjeli smo pobijediti i napraviti rezultat nakon dva poraza, ali nažalost nismo uspjeli. Igramo još jednu utakmicu koja će biti slična današnjoj, Luksemburg nije ono što je nekad bio i neće biti lagano pobijediti“, rekao je Džeko.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,