Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvije Juventusove bombe do petka

Preuzmite sliku

Poslije Douglasa Coste i Wojciecha Szczesnog, danas će biti predstavljeno novo pojačanje. Navijači ga čekali ispred Juve Medicala, u međuvremenu, klub završava još dva ogromna posla i stavlja tačku na prelazni rok!

Mattia De Sciglioje sa mnogo entuzijazma dočekan u Torinu. Italijanski reprezentativac je želja Massimiliana Allegrija, bio je blizu u prethodnim prelaznim rokovima, nije bio standardan u Milanu, Allegri ga je lansirao 2011. sada u Juventusu očekuju da se vrati u nekadašnju formu.

On će biti zamena za Danija Alvesa i treće pojačanje ovog ljeta, poslije Douglasa Coste i Wojciecha Szczesnog.

No, pravi potezi tek slijede, dvojac Marotta – Paratici je blizu toga da završi posao oko Federica Bernardeschija, Sturaro i 40 miliona je ponuda koja bi zadovoljila Fiorentinu, pa će po mnogima najtalentovaniji Italijan stići u Torino u naredna dva dana.

I to nije sve, ostaje vezista, tri imena su u igri, prvo je Nemanja Matić koji je i najskuplji, oko 40 miliona eura, dok su jeftinije varijante Emre Can za 25 ili Blaise Matuidi koji košta dvadesetak.

I tu bi praktično prelazni rok kada su dolasci u pitanju bio završen, ostaje da se dogovori za Atalantom dolazak Kaldare godinu dana pre, ali Allegri nije zabrinut, namjerava da forsira Ruganija, Juventusu nije prioritet da zameni Bonuccija.

Što se prodaja tiče, Lemina bi mogao da ode, a osim u slučaju neke jake ponude, Cuadrado ostaje, borit će se za mesto u timu sa Cotom i Bernardeschijem.

Analitičari ocjenjuju da će i pored odlaska Bonuccija i Danija Alvesa, ako bude sklopio mozaik, Juventus biti još jači, pogotovo na sredini terena i da ostaju favorit broj 1 za titulu.

Ankete pokazuju da stručnjaci misle da će ipak Napoli moći da im parira, a interesantno je da niko silno ojačani Milan ne smatra i dalje dovoljno dobrim da se bori za Scudetto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,