Petak, 7. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Duvnjak pozvao Šarovića na utakmicu protiv Italije

Predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Jasmin Duvnjak pozvao je ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću da bude gost na večerašnjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Zenici između BiH i Italije.

Duvnjak navodi da je ovaj poziv upućen nakon gostovanja ministra Šarovića na N1 televiziji, gdje na pitanje novinara – da li navija za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ministar Šarović odgovorio da ima bh. pasoš, i za razliku od Milorada Dodika navija i za Bosnu i Hercegovinu i za Srbiju.

– Kao što je poznato, u Zenici na stadionu Bilino polje igra se važna međunarodna nogometna utakmica BiH-Italija. Kao Zeničanin i vatreni navijač BH Zmajeva, bez ikakvih političkih konotacija, iz čistih sportskih motiva, pozivam gospodina Mirka Šarovića – ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine – da dođe u Zenicu i da prisustvuje utakmici koju Bosna i Hercegovina igra sa višestrukim svjetskim i europskim prvacima reprezentacijom Italije. Uz zagarantovan sportski spektakl na našem najljepšem stadionu, obećavamo da ćemo biti dobri i srdačni domaćini u Gnijezdu zmajeva. I naravno, ulaznice ćemo osigurati za gospodina Šarovića – naveo je Duvnjak u svom pozivu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje