Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji optužnice: Ognjen Vranješ polomio rebra djevojci, Stojan grebao momka po vratu

Preuzmite sliku

Protiv poznatih banjalučkih fudbalera Ognjena i Stojana Vranješa potvrđena je optužnica zbog napada na mladića i djevojku, koji se desio 2020. u Robnoj kući „Boska“ u Banjaluci.

Stojan je kapiten FK Borca, dok se njegov brat ponovo vratio u fudbalski klub AEK.

Prema saznanjima Srpskainfo, početak suđenja braći Vranješ zakazan je za 13. septembar.

Braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1.50 napali Dušana Komljenovića i njegovu djevojku Anju Trtić, u objektu robne kuće „Boska“.

Napad na stepenicama

Sve se dešavalo nakon što su krenuli da izlaze iz restorana „Agape“. Sukob se desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica, koje vode na prvi sprat.

– Tada je Ognjen Vranješ fizički napao Komljenovića i Trtićevu, koji su se nalazili na vrhu pokretnih stepenica. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predjelu lica, i tako mu izbio dva zuba – navedeno je u optužnici u koju je Srpskainfo imala uvid.

Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu.

– U tom trenutku Trtićeva je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona je zatim pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata – precizirano je u optužnici.

Usljed pada ona je zadobila teške tjelesne povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra.

 • Nastavak napada

  Međutim, ni nakon toga braća Vranješ se nisu smirila.

  – Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan Vranješ – piše u optužnici.

  Stojan je prišao s leđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predjelu glave i vrata.

  Osim toga, on je noktima šake grebao po vratu Komljenovića i na taj način mu nanio dodatne povrede.

  Vezano | Podignuta optužnica protiv braće Ognjena i Stojana Vranješa 

  Prema ovim navodima optužnice, Ognjen Vranješ se tereti da je počinio krivična djela teška tjelesna povreda i tjelesna povreda, a Stojan je optužen za nanošenje tjelesnih povreda.

  Banjalučko okružno tužilaštvo krivicu braće Vranješa dokazivaće saslušanjem pet svjedoka i pet vještaka, te izvođenjem velikog broja materijalnih dokaza.

  Vještaci

  Tokom istrage utvrđeno je da povrede koje su zadobili Komljenović i Trtićeva odgovaraju kako su oni naveli, te kako je precizirano u optužnici.

  Prema izjavi oštećenih, te izjavi sudskih vještaka, dolazi se do zaključka da su oni saglasni oko nastanka povreda.

  Vještak je izjavio da povrede koje je zadobila Trtićeva odgovaraju padu tijela na stepenice, kao i da izbijanje zuba kod Komljenovića može nastati od udarca šakom u glavu.

  Takođe je izjavio i da su povrede na lijevoj strani vrata Komljenovića nastale hvatanjem i stiskanjem šakom i grebanjem noktima po koži vrata.

  Prema saznanjima Srpskainfo, Komljenović je stavio prijedlog za krivično gonjenje osumnjičenih.

  Dušan Komljenović je sin bivšeg direktora Geodetske uprave Republike Srpske, Miloša Komljenovića.

  Nakon što se desio napad, oglasila se i Policijska uprava Banjaluka, te su naveli da je u napadu učestvovala još jedna osoba, ali se ona nije našla na optužnici.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje