Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Darijo Srna: Ja sam Hrvat sa bosanskom krvlju, Bosni želim sve najbolje, ali ne igrajte protiv Rusije

Preuzmite sliku

Legenda hrvatske reprezentacije Darijo Srna (40) danas je sportski direktor Shakhtara, te je iz Londona za Al Jazeeru komentarisao utakmicu BiH – Rusija.

Srna se požalio da FIFA nema razumijevanje za Ukrajinu, te da je stala na stranu Rusije protiv Evrope, ali je istakao i da je zadovoljan stavom UEFA-e koja je čvrsto na strani osude agresije.

“Bosni i Hercegovini želim sve najbolje! Ja sam Hrvat sa bosanskom krvlju, moj otac Uzeir je iz Bosne! Ali molim vas, nemojte igrati protiv Rusije” zavapio je emotivno Srna iz Londona.

Srni su naši igrači putem Instagrama već obećali kako neće doći do ove utakmice.

  • Fudbalski savez BiH u hitnoj proceduri je u septembru donio odluku kako će 19. novembra Bosna i Hercegovina gostovati Rusiji u St. Petersburgu.

    Nakon najvećih osuda javnosti, ali i samih igrača reprezentacije BiH, krovna kuća bh. fudbala odlučila je ponovo razmatrati ovu utakmicu, ali ne ponovo na hitnoj sjednici, nego tek na sjednici Izvršnog odbora 10. oktobra.

    Nezvanično saznajemo kako UEFA ima plan blokada budućih projekata, ali i ličnih angažmana predstavnika FS BiH u krovnoj evropskoj kući fudbala, ukoliko na kraju i dođe do odigravanja ove utakmice.

    Inače otac Darija Srne, Uzeir Srna, branio je u Sarajevu, Čeliku, Neretvi, Jadranu iz Ploča, te Metkovića – gdje se Darijo i rodio.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,