Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dante o Balotelliu: Nije on toliko lud

Preuzmite sliku

Mario Balotelli je kao napadač Intera i Manchster Citya bio poznat po raznoraznim incidentima i djetinjarijama, da bi posljednjih godina u Liverpoolu i Milanu popravio ponašanje i istovremeno drastično nazadovao kao igrač.

Od nekada najtalentovanijeg fudbalera svijeta, za koga su veliki klubovi plaćali desetine miliona eura, spao je na to da ga Liverpool posljednjeg dana ljetošnjeg prelaznog roka pusti u Nicu bez obeštećenja.

I, kada su ga već svi otpisali, Balotelli se vratio golovima i dobrim partijama, kojima je doprinio da klub sa Azurne obale poslije 13 odigranih kola bude lider francuskog prvenstva, ispred učesnika Lige prvaka- Monaca, PSG-a i Lyona.

Brazilski štoper Dante, takođe je ljetos došao u Nicu, iz Wolfsburga i zanimljivo je čuti kakvo mišljenje ima o saigraču, o kome je prethodno samo slušao senzacionalne priče.

Mislio sam da će biti mnogo luđi! Istina je da voli da se šali, ali ne toliko koliko biste možda očekivali. Nije egoista, stalo mu je da ekipa bude bolja. Kada god nešto ne valja na treningu, priđe mi i kaže ‘Dante, moramo da popravimo to i to’“, rekao je iskusni štoper.

Dante je u reprezentaciji Brazila igrao sa asovima kao što je Neymar, a u Bayernu pored Arjena Robbena i Francka Riberya, koga cijeni najviše od svih.

Sto odsto sam siguran da je Mario najviša svjetska klasa, kao neki moji bivši saigrači. Ima sve. Najviše mi se dopada kada je fokusiran na terenu i ne dozvoli da ga isprovociraju čuvari, ili da se iznervira zbog sudijskih odluka“.

Balotelli je na šest nastupa u prvenstvu Francuske dao šest golova. Trener Lucian Favre dozirano mu pruža šansu, kako ne bi “sagorio” poslije dvije sezone tokom kojih je minimalno igrao. Tako u nedjelju nije ni bio u Saint Etienu, gdje je Nica slavila rezultatom 1:0.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,