Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Carlsberg BH se priključio akciji izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica

Preuzmite sliku

Kompanija Carlsberg BH pridružila se novoj akciji FK Željezničar „Izgradimo istočnu tribinu“ kojom se nastavlja realizacija projekta rekonstrukcije Stadiona Grbavica u Sarajevu.

Već prvom akcijom “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu“ stvoreni su uslovi igranja evropskih takmičenja na domaćem terenu, što je bio san mnogih igrača i navijača, a obnovom istočne tribine biće dodatno poboljšani uslovi.

 • Kupovinom desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu u vrijednosti 1. 000 KM, koja će važiti za sve susrete u organizaciji FK Željezničar, bilo da je riječ o Premijer ligi, Kup-u BiH, evropskim ili prijateljskim utakmicama, ova kompanija osigurala je postavljanje jedne stolice na centralnom dijelu istoka koji će biti posebno ograđen.

  “Carlsberg BH rado podržava razvoj sporta u BiH i vrlo često ulažemo u sportske kolektive kroz princip sponzorskih pokroviteljstava te kroz obnovu sportske infrastrukture. Na ovaj, simboličan način, željeli smo podržati obnovu stadiona koji će FK Željezničar osigurati bolje uslove igre, a svima koji uživaju u fudbalu pružiti još kvalitetniji ugođaj na tribinama dok bodre svoj tim, bilo da je riječ o domaćim ili gostujućim navijačima”, izjavio je Dino Bajrić, Trade Marketing Specialist Carlsberg BH.

  Gradnja istočne tribine kapaciteta 4.650 sjedećih mjesta počela je prije dvadesetak dana, a očekivanja iz Kluba su da će radovi biti gotovi do 5. marta. U prodaju je pušteno 500 desetogodišnjih ulaznica, a novcem od kupovine rekonstruiše se središnji dio istoka kapaciteta 500 sjedećih mjesta. Već je kupljeno više od 300.

  “Mi smo zaista ponosni što je naš projekat izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica privukao veliku pažnju javnosti i što ponovo imamo veliku podršku fizičkih i pravnih lica koji nam nesebično pomažu. Akcija kupovine desetogodišnjih ulaznica “Izgradimo istočnu tribinu” kao i akcija “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” koju smo radili početkom prošle godine, dokaz su da je naš model rada prepoznat kao transparentan i vrijedan ulaganja i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da svima koji nam pomažu u našem generacijskom projektu rekonstrukcije Stadiona Grbavica zaista vratimo njihov uloženi novac”, poručili su iz FK Željezničar.

  Svi koji kupe desetogodišnju ulaznicu, bilo da su fizička ili pravna lica, potpisuju ugovor sa Klubom koji služi kao garancija za narednih deset godina.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje