Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Cardiff ima dokaze da ne mora platiti Nantesu novac za Emiliana Salu

Preuzmite sliku

Cardiff ima dokaze da ne mora platiti Nantesu novac za Emiliana Salu

Sala je samo nekoliko dana prije toga potpisao za Cardiff iz kojeg je prešao iz Nantesa. Argentinac se vratio u Francusku da se oprosti od saigrača, a na povratku za Cardiff avion se srušio u more.

Potraga je trajala nekoliko sedmica, a potom je olupina aviona pronađena na dnu mora. Istražitelji su pronašli i jedno tijelo, a ubrzo je potvrđeno da se radi o Sali.

Iako je sahranjen prije više od mjesec dana borba za novac od njegovog transfera u Cardiff još uvijek traje. Nantes traži 17 miliona eura, dok iz Cardiffa ne žele da plate.

Slučaj je otišao čak i do FIFA-e gdje je zaključeno da Cardiff mora platiti novac. Međutim, engleski premijerligaš danas je objavio da imaju dokaz da ne moraju isplatiti 17 miliona eura Nantesu.

Iz Cardiffa tvrde da Sala nije mogao potpisati revidirani ugovor, te da je FA odbio kasnije da prihvati ovaj ugovor i da se Sala ne vodi kao igrač kluba iz Velsa.

Također, poručili su da nisu ispunjene ni klauzule koje je Nantes stavio u ugovor i da su sigurni da ne moraju platiti ovaj novac. S druge strane iz Nantesa tvrde da je ugovor bio pravosnažan i da je Sala u FIFA-i evidentiran kao igrač Cardiffa. (Sportsport.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,