Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beganović: Uz pomoć navijača i našeg zajedništva možemo do pobjede (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sloboda i Željezničar odigrat će ovog vikenda derbi utakmicu 29. kola BH Telecom Premijer lige BiH. Duel starih rivala uvijek izaziva mnogo pažnje javnosti, pa drugačije neće biti ni sutra naveče na Tušnju, s obzirom da su oba tima u trci za plasman u evropska takmičenja.

– Sve dok imamo ijednog igrača na nogama, na terenu zastava ne smije pasti! Očekujemo izuzetno borbenu utakmicu koja je za nas jako važna – istakao je, između ostalog trener Slobode, Zlatan Nalić.

  • Desni bek Amar Beganović veliki je optimist pred derbi.

    – Željezničar je tvrd protivnik kojeg respektujemo. Ono što znamo je da ćemo se boriti u utakmici od koje očekujemo pobjedu i tri boda. Sloboda je brojčano mala ekipa i obzirom na to zadovoljni smo dosadašnjim ostvarenim rezultatima. Ni u jednoj utakmici unaprijed ne otpisujemo bodove, a naša velika prednost u odnosu na protivnike je to zajedništvo koje imamo u svlačionici i odlična atmosfera u timu – rekao je Beganović, koji je pozvao navijače da dođu na Tušanj i podrže svoje fudbalere.

  • Treba istaći Sloboda neće moći računati na četiri standardna fudbalera, a to su Baraban, Ivetić, Husejnović i Alispahić. Umjesto njih priliku će dobiti mlađi igrači, potvrdio je to trener Nalić.

    Utakmica Sloboda – Željezničar igra se na Gradskom stadionu Tušanj, u subotu, 27. aprila 2019. godine sa početkom u 20.00 sati. Prijenos je na platformi MOJA TV. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,