Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević: Igrat će najjači sastav! Petković je odveo Švicarsku na Euro, ali ja sam ga uvijek pobjeđivao

Preuzmite sliku

Bilo bi lijepo dati gol protiv Švicarske, ali u prvom planu je da dobro odigramo i da pobijedimo, rekao je Senad Lulić

Naša reprezentacija  u utorak igra prijateljsku utakmicu sa Švicarskom  u Zürichu, a selektor Mehmed Baždarević je održao konferenciju za medije uoči susreta.

Nećemo previše komplimenata dijeliti, ali respektujemo Švicarsku i uradit ćemo sve da napravimo što bolji rezultat. Rezultat je uvijek jako važan, ali i važno je šta ćemo vidjeti od igrača u 90 minuta. U ovakvim utakmicama, ima i drugih stvari koje su važne isto kao i rezultat“, rekao je Mehmed Baždarević i nastavio:

Svi koji su ovdje spremni su da igraju. Ne vidim neka velika iznenađenja osim dva debitanta. Dobit će šansu oni koji nisu igrali u prvom meču u prvih 11. Želimo da svi igraju što više. Ovo su jako važne utakmice, ali i mi moramo imati sliku što bolju o svakom reprezentativcu. Izvest ćemo najbolji sastav“.

Na klupi Švicarske je Vladimir Petković.

Uvijek sam ga pobjeđivao. On je napravio veliki posao sa Švicarskom. Pokušat ću mu zadati što više problema. Mogu samo da poželim sreću Švicarskoj na Evropskom prvenstvu. Mislim da neće biti autsajderi. Imaju kvalitetan tim i stručni štab. Mogu da prođu prvi krug, a onda je sve otvoreno. Pokazali su da su u stanju napraviti dobar rezultat“, dodao je Meša.

Svoje mišljenje o utakmici je dao i Senad Lulić, a igrača Lazija čeka prilično emotivna utakmica. Osim što je nogometnu karijeru započeo baš u Švicarskoj, čeka ga i susret s bivšim trenerom Lazija, Petkovićem.

Nikada nisam bio dobar prognozer. Ovdje sam igrao dvije godine, pa se lijepo vratiti kući. Za mene je nešto posebno igrati na Letzigrundu. Radujem se ovoj utakmici. Znamo kako je Švicarska dobra reprezentacija.  Znamo da nas čeka teška utakmica, ali radujemo se i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo“, rekao je Senad Lulić i dodao:

Bilo bi lijepo dati gol protiv Švicarske, ali u prvom planu je da dobro odigramo i da pobijedimo. Imao sam dobra vremena s Petkovićem. Drago mi je da je odveo Švicarsku na Euro i navijat ćemo za njih tokom ljeta. Želimo im da naprave što bolji rezultat. Čestitam im na ostvarenom rezultatu“, završio je Lulić.

Utakmica Švicarske i Bosne i Hercegovine je na rasporedu u utorak u 20:30 sati. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje